Томенко очолить Комітет з питань свободи слова та інформації (ОНОВЛЕНО)

24 Грудня 2012
5614
24 Грудня 2012
18:26

Томенко очолить Комітет з питань свободи слова та інформації (ОНОВЛЕНО)

5614
Томенко очолить Комітет з питань свободи слова та інформації (ОНОВЛЕНО)

На посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації фракція ВО «Батьківщина» висуне народного депутата Миколу Томенка. Такої домовленості було досягнуто на засіданні фракції 24 грудня, повідомляють джерела «Детектор медіа» у фракції.

 

Зв'язатися з паном Томенком «Телекритиці» наразі не вдалося - він не відповідає на дзвінки.

 

Комітет з питань свободи слова та інформації традиційно закріплено за опозицією. За даними джерел «Детектор медіа», в опозиції домовилися про те, що його очолить представник ВО «Батьківщина». На посаду голови комітету претендували також Андрій Шевченко, Юрій Стець і Микола Княжицький.

 

Микола Томенко очолював Комітет з питань свободи слова та інформації у Верховній Раді IV скликання з 2002 по 2005 рік. У парламенті V та VI скликання був заступником голови Верховної Ради (2007 рік, 2008-2012). 

 

Інформацію про рішення фракції  «Телекритиці»  підтвердив народний депутат Юрій Стець, попередній голова Комітету з питань свободи слова та інформації. «Пакетом було проголосовано керівництво комітетів (кандидатури на голів та заступників), у тому числі на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації - кандидатуру Миколи Томенка. Із 75 присутніх 63 - за, 11 - утрималися та один - проти», - повідомив пан Стець.

 

До кандидатури Миколи Томенка сам Юрій Стець ставиться «абсолютно позитивно». «У нього достатньо досвіду в захисті прав журналістів. Я зі свого боку, незважаючи на те, в якому комітеті працюватиму, постійно надаватиму свою допомогу в усіх питаннях, пов'язаних з роботою комітету», - додав пан Стець. 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - tomenko.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5614
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йцукен
4133 дн. тому
хороший выбор... нацсовету будет тяжело..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду