Білоруським журналістам перешкоджала охорона київського універмагу (ВІДЕО)

18 Грудня 2012
6617
18 Грудня 2012
17:26

Білоруським журналістам перешкоджала охорона київського універмагу (ВІДЕО)

6617
Заборонила знімати на тротуарі біля універмагу
Білоруським журналістам перешкоджала охорона київського універмагу (ВІДЕО)

14 грудня охорона універмагу «Україна» в Києві перешкоджала журналістській діяльності знімальній групі білоруської телекомпанії ОНТ. Про це «Телекритиці» повідомив журналіст телеканалу Tonis Олексій Мартиненко, який раніше працював на білоруському телебаченні.

 

Журналіст ОНТ Галина Радевич розповіла, що інцидент стався близько 13:00 14 грудня, коли вона з оператором писали бліц-опитування перехожих на тротуарі біля універмагу «Україна». До знімальної групи підбігли двоє осіб у формі охоронців, які, не представившись, перервали інтерв'ю на середині та почали вимагати припинити зйомку, відштовхували оператора, загороджували камеру спиною. «Коли ми почали з'ясовувати, в чому справа, вони сказали, що є наказ начальника охорони, що для зйомок біля універмагу потрібен якийсь дозвіл», - розповіла пані Радевич.

 

 

Знімальна група змушена була поступитися і залишити місце зйомки. Але сьогодні, 18 грудня, журналісти написали заяву в І територіальне відділення міліції Шевченківського РУ ГУ МВС у місті Києві про перешкоджання їхній професійній діяльності (ст. 171 Кримінального кодексу України). «Мене обурили хамство і безкарність цих людей. Тому коли я закінчила репортаж і проконсультувалася з колегами, вирішила писати заяву в міліцію», - пояснила пані Радевич.

 

У міліції прийняли заяву і будуть розбиратися, повідомила «Телекритиці» прес-офіцер Шевченківського району Наталія Калиновська

 

Після міліції журналісти зайшли до універмагу «Україна» і поставили до відома адміністратора на ім'я Ярослав. «Адміністратор про цей інцидент не знав. Після того, як він побачив відеодокази, пообіцяв покарати охоронців і просив нас забрати заяву з міліції. Але навіть якщо винних звільнять і наберуть нових людей, я не хочу, щоб подібна ситуація повторювалася зі мною чи моїми колегами, тому заяви не забиратиму», - зазначила пані Радевич.

 

«Телекритиці» поки не вдалося отримати коментар керівництва універмагу «Україна» - ми очікуємо на його відповідь.

 

«Детектор медіа»

 

Відео надано Олексієм Мартиненком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6617
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Холмс
4115 дн. тому
Причем здесь охрана? Не кажется ли Вам, мой друг Ватсон, что они выполняют чей-то приказ?!!! Мне больше интересней видеть реакцию администрации торгового центра до того как они не знали о заявлении в милицию... а так это тупо перевод стрелок!!! "оЙ ЗАЯВЛЕНИЕ В МИЛИЦИЮ?!! Мы накажем их... мы не знали..." Какие не знали?!!! Интересней о чем они еще не знают?
Гомобез сапиенс
4117 дн. тому
Многие, надев форму охранника резко стают педерастами. Спросить их-почему, не ответят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду