Мельниченко заявив, що надав важливі свідчення у справі щодо вбивства Гонгадзе

13 Грудня 2012
6300
13 Грудня 2012
17:01

Мельниченко заявив, що надав важливі свідчення у справі щодо вбивства Гонгадзе

6300
Мельниченко заявив, що надав важливі свідчення у справі щодо вбивства Гонгадзе

13 грудня печерський районний суд Києва завершив допит екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка. Пан Мельниченко переконаний, що надав корисні свідчення у справі  колишнього генерала МВС Олексія Пукача, обвинувачуваного у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це  повідомляє УНІАН.

 

Зокрема екс-майор пообіцяв «не дати "розвалити" справу Пукача».

 

За його словами, зокрема, в суді на підставі наданих ним свідчень було визнано, що його аудіозаписи, зроблені у кабінеті тодішнього Президента Леоніда Кучми є речовими доказами.

 

 «Я переконаний, що надав корисні покази, які доводять, що Пукач скоював злочин не з власної волі, а за вказівкою державних високо посадовців. Якщо комусь хочеться розвалити справу і не притягнути Кучму, Литвина та інших до відповідальності, то в них цього не вийде», - заявив пан Мельниченко.

 

Нагадаємо, адвокати порадили  Миколі Мельниченку не відповідати на питання представника Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко у судовому засіданні, оскільки, на їхню думку, ці відповіді можуть нашкодити іншим кримінальним справам, у яких екс-майор вже свідчив.

 

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе. Тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

 

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста. В липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

 

Справа за обвинуваченням Олексія Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду