Микола Мельниченко відмовився відповідати на запитання суду про Гонгадзе

11 Грудня 2012
5215
11 Грудня 2012
18:39

Микола Мельниченко відмовився відповідати на запитання суду про Гонгадзе

5215
Наступне засідання суду у справі про вбивство журналіста відбудеться 12 грудня
Микола Мельниченко відмовився відповідати на запитання суду про Гонгадзе

Екс-майор Управління Держохорони Микола Мельниченко сьогодні, 11 грудня, під час допиту в Печерському районному суді Києва відмовився відповідати майже на всі запитання, посилаючись на своє право не свідчити проти себе. Про це «Детектор медіа» повідомила представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави - адвокат Валентина Теличенко.

 

Зокрема пані Теличенко зазначила, що суд 11 грудня продовжив допит Миколи Мельниченка у справі про звинувачення екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе. «Мельниченко практично на всі питання відмовлявся відповідати, посилаючись на ст.63 Конституції України, яка дає право не свідчити проти себе і родичів», - сказала адвокат. За її словами, суд іще не закінчив допитувати Мельниченка.

 

Наступне засідання відбудеться 12 грудня, розпочнеться об 11.00.

 

Адвокати порадили Мельниченку не відповідати на питання Теличенко у судовому засіданні з розгляду кримінальної справи про звинувачення Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе, оскільки, на їх думку, ці відповіді можуть нашкодити іншим кримінальним справам, у яких екс-майор вже свідчив, пише УНІАН. «Ми порадилися з провідними адвокатами і дійшли висновку запропонувати Мельниченку зайняти таку позицію, оскільки питання Теличенко не відносяться до суті даної справи. Крім того, Мельниченко повинен скористатися статтею 63 Конституції України, яка надає йому право не давати свідчення проти себе», - сказав адвокат Мельниченка Микола Неділько.

 

Водночас Неділько зазначив, що Мельниченко відповідатиме як свідок на питання сторони державного звинувачення.

 

Як писала «Детектор медіа», Микола Мельниченко звернувся з позовом до Печерського районного суду до адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко «за розповсюдження нею брехливої інформації» щодо нього.

 

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе. Тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

 

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста. В липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

 

Справа за обвинуваченням Олексія Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду