МЗС України вимагає негайно звільнити захоплену у Сирії українську журналістку

11 Грудня 2012
4223
11 Грудня 2012
13:29

МЗС України вимагає негайно звільнити захоплену у Сирії українську журналістку

4223
МЗС України вимагає негайно звільнити захоплену у Сирії українську журналістку

Міністерство закордонних України справ зробило офіційну заяву з вимогою негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку України Анхар Кочнєву. Про це повідомив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров, якого цитує УНІАН.

 

«Україна вимагає негайного звільнення Анхар Кочнєвої та докладатиме рішучих зусиль для міжнародного засудження цього прояву насильства проти цивільної особи з відповідною кваліфікацією угруповання, що утримує українку, та притягнення винних осіб до відповідальності», - сказав О.Дикусаров.

 

МЗС України закликає владу Сирії до вжиття більш активних та дієвих заходів, спрямованих на визволення захопленої українки, а також очікує на конкретні результати. Україна рішуче заявляє, йдеться у заяві, що подібні засоби, які вживаються для досягнення політичних цілей, є несумісними з основоположними принципами демократії та міжнародного права і мають отримати належну оцінку міжнародного співтовариства.

 

За словами О.Дикусарова, Україна глибоко занепокоєна долею А.Кочнєвої, яка була захоплена у жовтні 2012 року та утримується до цього часу угрупуванням, що називає себе підрозділом Вільної сирійської армії. Викрадачі А.Кочнєвої погрожують їй фізичним знищенням у разі невиконання їхніх вимог.

 

Раніше викрадена в Сирії українська журналістка Анхар Кочнєва, що працювала з низкою російських ЗМІ, попросила українських і російських дипломатів виконати вимоги викрадачів.


«Мене звуть Анхар. Я знаходжуся в місті Хомс. Я прошу українське і російське посольства, а також сирійський уряд, виконати вимоги викрадачів», - вимовляє Кочнєва на відео.

 

Відеозвернення було зроблено на арабській. Про вимоги викрадачів заручниця не повідомила.

 

Про викрадення Анхар Кочнєвої за 20 кілометрів від Хомса стало відомо 12 жовтня. Журналістка приїхала до Сирії після того, як в цій країні почався конфлікт. Вона працювала позаштатним кореспондентом інтернет-видання Утро.ру і займалася супроводом російських журналістів, що приїжджали до Сирії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду