Стогній планує зняти для ICTV фільми про культ богині Калі та японську мафію

10 Грудня 2012
5747
10 Грудня 2012
11:21

Стогній планує зняти для ICTV фільми про культ богині Калі та японську мафію

5747
Стогній планує зняти для ICTV фільми про культ богині Калі та японську мафію

Ведучий каналу ICTV Костянтин Стогній планує зняти фільми про культ богині Калі в Індії та Якудзу. Про це він розказав під час веб-конференції, відповідаючи на запитання про те до яких найближчих експедицій він готується.

 

За його словами, наразі  департамент документального кіно розробляє близько 10-12 тем. Серед них - суспільство і злочинність.  «Ми, прості громадяни, та й еліта нації, зокрема політики, дуже примітивно мислять на цю тему. Цікаво, наприклад, що є такі території в Індії, де люди живуть на кілька доларів в місяць і ледве виживають, але при цьому злочинність у них - найнижча у світі. Тобто не тільки нужденність штовхає людей на злочини», - сказав він.

 

У цьому контексті пану Стогнію цікаво дослідити  містичний культ богині Калі в Індії: «Коли людина вчиняє злочин, люди, віруючі в культ богині Калі, стверджують, що причина в тому, що люди не задобрювали  її. Тому духи цієї злої богині вселилися в людину і змусили його вчинити протиправство. Тобто злочинець не винний, а вина лежить на тих, хто не задобрював це божество! Відповідно громада намагається виправити правопорушника інакше, духовно, не вдаючись до в'язниці».

 

Окремої уваги і документального фільму, на думку ведучого, заслуговує японська мафія Якудза та її довголітнє існування у Японії.

 

«Якудза - це мафія, яка, фактично, легалізована в суспільстві! Ми спілкувались з людиною, яка живе поруч зі штабом даного угрупування. Так, чоловік стверджує, що це один з найспокійніших та найчистіших районів міста! Дуже дивує те, що місцеві жителі достовірно знають всіх тих, хто входить в цей злочинний клан. І тут виникає запитання: «Як може існувати таке явище в цивілізованому суспільстві?», - додав він.

 

Нагадаємо, Костянтин Стогній зняв  для ICTV  фільм «Кінець світу», який вийде в ефір 12 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5747
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дядько
4148 дн. тому
Хай спробує зняти фільм про Бохиню Юлю.....якраз за фахом!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду