Forbes назвав 10 найгучніших провалів у російському кіно

7 Грудня 2012
8271
7 Грудня 2012
13:20

Forbes назвав 10 найгучніших провалів у російському кіно

8271
Forbes назвав 10 найгучніших провалів у російському кіно

Російський журнал Forbes склав антирейтинг російських фільмів, які зазнали провалу у прокаті, починаючи з 1994 року.  Десять стрічок, що були створені знаменитими режисерами, зібрали у кінотеатрах кошти, що, як мінімум, удвічі менші, ніж витрати на виробництво.

 

Починаючи з 1994 року і по 18 січня 2012-го в прокат вийшли 1100 російських фільмів, сукупний бюджет яких, за інформацією  Forbes, склав $ 785 млн, а сукупні збори у всіх країнах прокату - $ 166 млн. За словами редактора відділу статистики журналу «Кінобізнес сьогодні» Сергія Лаврова, який прокоментував для видання ці дані, із суми зборів половину забирають кінотеатри, а третину від того, що лишилося, - дистриб'ютори. Таким чином, виходить, що з колосальної суми, витраченої на зйомки фільмів за 18 років, продюсери повернули собі лише $ 55 млн .



У десятку найгучніших комерційних провалів увійшли три фільми Микити Міхалкова - обидві частини «Утомленных солнцем - 2» і «Сибирский цирюльник», а також картини іменитих російських метрів: «Фауст» Олександра Сокурова, «Белый тигр» Карена Шахназарова, «Царь» Павла Лунгіна, «Край» Олексія Учителя, «Мастер и Маргарита» Юрія Кари, «Обитаемый остров» Федора Бондарчука і «Поп» Володимира Хотиненка.

 



TOP-10 найгучніших провалів у російському кіно:



1. «Утомленные солнцем-2: Цитадель», реж. Микита Міхалков.
2. «Мастер и Маргарита», реж. Юрій Кара.
3. «Фауст», реж. Олександр Сокуров.
4. «Поп», реж. Володимир Хотиненко.
5. «Белый тигр», реж. Карен Шахназаров.
6. «Утомленные сонцем-2: Предстояние», реж. Микита Міхалков.
7. «Сибирский цирюльник», реж. Микита Міхалков.
8. «Обитаемый остров: Схватка», реж. Федір Бондарчук.
9. «Царь», реж. Павло Лунгін.
10. «Край», реж. Олексій Учитель.

 

 


 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду