Завершилися зйомки українського дитячо-юнацького фільму «Іван Сила»

6 Грудня 2012
8198
6 Грудня 2012
13:04

Завершилися зйомки українського дитячо-юнацького фільму «Іван Сила»

8198
Стрічка має вийти в прокат навесні
Завершилися зйомки українського дитячо-юнацького фільму «Іван Сила»

Завершився знімальний етап і починається монтажний період у роботі над повнометражним дитячо-юнацьким фільмом «Іван Сила». Планується, що вже на весняних шкільних канікулах стрічка вийде в загальноукраїнський прокат. Про це йдеться в повідомленні знімальної групи.

 

Фільм «Іван Сила» знімається продюсерським центром «Інсайт-Медіа» за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Головний герой - цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. Режисери - Віктор Андрієнко та Ігор Письменний, головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

 

 

Сценарій фільму, який написали Віктор Андрієнко та Ігор Письменний, став переможцем цьогорічного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Кращий кіносценарій для дітей».

 

«Іван Сила» - один з п'яти художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які за підсумками конкурсу кінопроектів Державного агентства України з питань кіно отримали 100% державного фінансування. Бюджет фільму склав близько 16 мільйонів гривень.

 

Зйомки тривали три з половиною місяці. Творча група працювала в Києві, Чернівцях, Кам'янці-Подільському та Закарпатті - на батьківщині свого головного героя Івана Фірцака.

 

«Дія фільму розгортається в Європі початку 20 століття, - розповідає генеральний продюсер Володимир Філіппов. - Розуміючи всю складність відтворення тієї епохи, творча група дуже відповідально підходила до вибору локацій, костюмів, гриму. Всі, хто входив у кадр, включно з чисельною масовкою, були одягнені в історичні костюми, які ми замовили на чеській студії "Баррандов". У фільмі немає декорацій - всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в справжньому цирку. Крім того, і всі видовищні, всі силові трюки виконані у фільмі наживо. Окрім того, у картині можна буде побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та ще багато-багато раритетних атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття».

 


 

 

Склад творчої групи:

Віктор Андрієнко - сценарист, режисер-постановник;

Ігор Письменний, - сценарист, режисер-постановник;

Олександр Кришталович - головний оператор;

Адріан Сахалтуєв - режисер анімації;

Ігор Філіппов - художник-постановник;

Олена Поліщук - художник-гример.

 

В ролях: Дмитро Халаджі - чемпіон України з пауерліфтингу, Іванна Сахно, В'ячеслав Гіндін, Лесь Задніпровський, Богдан Бенюк, Сергій Романюк, Ольга Сумська, Микола Луценко, Олексій Вертинський, Борис Барський, Володимир Комаров, Василь Вірастюк - чемпіон Світу з силових видів спорту, Олег Примогенов, Василь Бендас, Наталія Гнітій, Ігор Тимошенко, Дмитро Тупчій, Олександр Григор'єв, Ігор Арнаутов, Леонід Шевченко, Владислав Пінчук, Ігор Кістол, Олександр Лобанов, Володимир Свистунов та інші.

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані знімальною групою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8198
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
4102 дн. тому
Рекомендую переглянути: <a href="http://konservs.com/post/4/">«Іван Сила» бере силою чернівецький театр</a>
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду