«Львів-ТБ» отримає супутникову ліцензію

5 Грудня 2012
7063
5 Грудня 2012
16:48

«Львів-ТБ» отримає супутникову ліцензію

7063
З другої спроби телекомпанія Львівської облради змогла проліцензуватися в Нацраді
«Львів-ТБ» отримає супутникову ліцензію

Комунальна телекомпанія «Львів-ТБ» Львівської обласної ради отримає ліцензію на супутникове мовлення. Відповідне рішення на засіданні 5 грудня ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, задовольнивши заяву компанії.

 

Компанія отримає ліцензію після сплати ліцензійного збору в розмірі 147 тис. грн.

 

Телеканал з логотипом «Львів-ТБ» мовитиме із супутника Astra 1G (оператор телекомунікацій - ДП «Укркосмос»). Мовлення планує розпочати за два-три місяці, повідомив на засіданні Нацради в. о. директора Максим Ощіпко.

 

Засновником телекомпанії є Львівська обласна рада, тож перше завдання «Львів-ТБ» - висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, друге - промоція регіону серед туристів та інвесторів.

 

У затвердженій облрадою програмі розвитку місцевого самоврядування закладено 7 млн грн щороку на фінансування «Львів-ТБ», з них 5 млн грн - капітальних видатків, повідомив пан Ощіпко.

 

За його словами, цього року компанію вже профінансовано на 7 млн грн, вона має студію площею 300 квадратних метрів у центрі міста, оновила обладнання та провела власну оптоволоконну лінію до КРРТ.

 

Основний меседж телеканалу - «Львів відкритий для тебе».

 

За програмною концепцією формат «Львів-ТБ» - розважально-інформаційний з фільмопоказом. 15 годин на добу в ефірі займатиме національний продукт, з якого 8 годин - програми власного виробництва; 9 годин на добу - іноземний продукт.

 

В ефірі каналу переважатиме фільмопоказ - 6,5 години на добу. Розважально-музичні програми транслюватимуться 6 годин на добу, інформаційно-аналітичні та публіцистичні - 3 години, науково-просвітницькі - 3 години, культурно-мистецькі - 1,5 години, дитячі - 1 година.

 

Це вже друга спроба «Львів-ТБ» отримати супутникову ліцензію. На початку року телекомпанія дістала відмову Нацради.

 

5 грудня члени Нацради знову мали сумніви щодо того, що компанія спроможна вести діяльність. Вони нагадали «Львів-ТБ» її відмову від 11 аналогових частот у невеликих населених пунктах Львівської області. Окрім цього «Львів-ТБ» не було продовжено ліцензію на 4 години мовлення на 12-му ТВК у Львові, які згодом на конкурсі дісталися Львівській ОДТРК, яка є основним мовником на 12-й ТВК.

 

Однак врешті-решт, за пропозицією першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко і заступника голови Нацради Лариси Мудрак, усі шестеро членів підтримали рішення про видачу «Львів-ТБ» супутникової ліцензії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду