Канал «Україна» покаже документальний фільм «1941» про правду Другої світової війни (ДОПОВНЕНО)

4 Грудня 2012
20081
4 Грудня 2012
14:32

Канал «Україна» покаже документальний фільм «1941» про правду Другої світової війни (ДОПОВНЕНО)

20081
Канал «Україна» покаже документальний фільм «1941» про правду Другої світової війни (ДОПОВНЕНО)

Взимку 2013 року в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться прем'єра документального проекту студії «Телекон» - 5-серійного фільму «1941». У стрічці розкриваються невідомі факти Другої світової війни, повідомляє прес-служба каналу.

 

Фільм, який, за інформацією каналу, дозволять українцям по-іншому поглянути на військове протистояння СРСР і Німеччини, зняв відомий режисер-документаліст Ігор Кобрин.

 

Фільм «1941» побудований на унікальних архівних документах з використанням кадрів кінохроніки 30-40-х років XX століття. Автори проекту висунуть гіпотезу розвитку політичних подій довоєнних років, підтверджену документальними джерелами, проаналізують хід бойових дій у перші дні війни на території Радянського Союзу, а також пов'язані з ними рішення та дії вищого керівництва країни. Крім того, у фільмі будуть наведені докази недостовірності багатьох усталених думок, що знайомі кожному жителю України зі шкільної програми.

 

«Щорічно, 22 червня, ми відзначаємо чергову річницю найтрагічнішої події в історії колишнього Радянського Союзу. Трагічної не тільки тому, що це було початком війни, яка забрала мільйони людських життів, але й тому, що ні загиблі, ні ті, що вижили, ні ми - їхні діти й онуки - так і не дізналися правди, - сказав автор і режисер фільму Ігор Кобрин, автор і режисер фільму «1941». - Правди про причини та наслідки тієї страшної катастрофи, яку тільки проявила війна, але яка, насправді почалася набагато раніше...»

 

Після демонстрації першого, а потім заключного епізодів фільму, глядачі також побачать дві частини пост-шоу «1941. Заборонена правда», коли в студії відбудеться обговорення фільму та його можливого впливу на життя українців. Гостями студії ток-шоу стануть історики, політологи і політики.

 

«Прем'єра проекту "1941" - це ще один крок, який підкреслює інтерес каналу до якісної документалістики. У фільмі "1941" з сучасних позицій показані передвоєнні події та названі причини війни, і канал надасть глядачам можливість самим аналізувати представлені факти, обговорювати їх і робити висновки», - сказав Григорій Тичина, головний виконавчий продюсер каналу «Україна».

 

Один з учасників пост-шоу, яке днями записувалося на каналі, Юрій Макаров, на своїй сторінці у Facebook критично відгукнувся про обставини запису. Учасниками пост-шоу були Руслан Забілий з «Тюрми на Лонцького», Сергій Рахманін із «Дзеркала тижня», Андрій Іллєнко з нової Верховної Ради, сам Ігор Кобрин, Юрій Макаров, колишній нардеп Сергій Гмиря (КПУ), автор викривальної книги проти Віктора Суворова і «ще кілька комуністів, інституційованих і не зовсім».

 

«"Червоні" мали приблизно 80% часу. Обговорювали так, ніби не було останніх 20 років. Не врятував ані телеміст із самим В.Б.Різуном з Брістоля, ані кадри хроніки з тієї-таки тюрми на Лонцького. Нас із Рахманіним так і не запитали», - описав дискусію в студії пан Макаров.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20081
Читайте також
11.05.2020 10:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду