Газета «Сила духу» та журнал «Березіль» отримають державну фінансову підтримку

28 Листопада 2012
6830
28 Листопада 2012
13:04

Газета «Сила духу» та журнал «Березіль» отримають державну фінансову підтримку

6830
Газета «Сила духу» та журнал «Березіль» отримають державну фінансову підтримку

Газета «Сила духу» та журнал «Березіль» отримають державну фінансову підтримку. Таке рішення ухвалила колегія Держкомтелерадіо України на своєму засіданні 27 листопада, повідомляє сайт Комітету.

 

«Виділені кошти будуть спрямовані на часткове відшкодування витрат на поліграфічні послуги та закупівлю паперу згідно із кошторисами, наданими редакціями. Отримання державної підтримки дозволить цим виданням реалізувати плани перспективного розвитку, зокрема, забезпечити сучасний дизайн, збільшити наклад, залучити до співпраці необхідних фахівців», - йдеться у повідомленні.

 

Точної суми відшкодування наразі невідомо. Все залежить від розрахунків, які нададуть видання. «Газета і журнал подадуть свої розрахунки на друк і папір за грудень, і ці витрати їм будуть відшкодовані. Як зазначалося на колегії, це може бути в межах 10-16 тис. грн кожному з видань», - сказав у коментарі «Детектор медіа» директор департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко.

 

Засновник газети «Сила духу» - Полтавський обласний осередок Всеукраїнської організації інвалідів. Метою видання, за його інформацією, є підвищення рівня правових знань інвалідів. Наклад тижневика - 2600 примірників.

 

Журнал «Березіль» - літературно-художнє видання, на сторінках якого висвітлюються актуальні питання розвитку літературного процесу в Україні, друкуються твори сучасних письменників. Його засновниками є Національна спілка письменників України та трудовий колектив редакції. Часопис виходить щомісячно тиражем 1800 примірників.

 

Нагадаємо, державна фінансова допомога друкованим засобам масової інформації надається згідно із Законом України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» та Порядком надання державної фінансової підтримки друкованим ЗМІ, затвердженим наказом Держкомтелерадіо України від 17.07.2009 №254.

 

Відповідно до вимог закону, державна адресна підтримка надається виключно засобам масової інформації для дітей та юнацтва, інвалідів, а також - спеціалізованим науковим виданням, що видаються науковими установами та навчальними закладами не нижче третього рівня акредитації, і засобам масової інформації, які цілеспрямовано сприяють розвитку мов та культур національних меншин України, а також періодичним виданням  літературно-художнього напряму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду