В УНІАН відбулися кадрові зміни

21 Листопада 2012
8969
21 Листопада 2012
20:54

В УНІАН відбулися кадрові зміни

8969
Виконувачем обов’язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар’яну Олійник
В УНІАН відбулися кадрові зміни

Адміністрація інформаційної агенції УНІАН, розглянувши конфліктну ситуацію, що склалася в департаменті інтернет-проектів - редакції сайту УНІАН, прийняла низку кадрових рішень. Про це йдеться в повідомленні агенції.

 

За фактом перевищення керівником департаменту інтернет-проектів, головним редактором сайту УНІАН Миколою Кондратенком службових повноважень у частині погроз накладення стягнень, не передбачених трудовим законодавством України, вирішено провести внутрішнє службове розслідування.

 

На час проведення внутрішнього службового розслідування Миколу Кондратенка перемістять в інший структурний підрозділ УНІАН. Шеф-редактору УНІАН Михайлові Ганницькому доручено визначити для пана Кондратенка нові посадові обов'язки.

 

Замість пана Кондратенка виконувачем обов'язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар'яну Олійник, яка раніше працювала у газеті «День», журналах «Главред» і «Український тиждень», в інтернет-виданні «Главред».

 

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор на підставі службової записки керівника інтернет-проектів Миколи Кондратенка оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, коментуючи ситуацію, сказав, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю.

 

27 жовтня із заявою на захист редакторів сайту УНІАН виступила Незалежна медіа-профспілка, 29 жовтня - журналістський рух «Стоп цензурі!».

 

31 жовтня шестеро редакторів сайту УНІАН оприлюднили відкритий лист до Вадима Осадчого, у якому навели факти цензури з боку керівництва, зокрема Миколи Кондратенка. За словами співробітників УНІАН, керівництво заборонило висвітлювати діяльність президента Віктора Януковича в негативному ключі, а також на період виборів зобов'язало відстежувати активність лідера комуністів Петра Симоненка й одного з кандидатів-мажоритарників у 218-му виборчому окрузі.

 

6 листопада в Національній спілці журналістів України відбувся круглий стіл довкола ситуації в УНІАН. Медійні та журналістські організації вирішили захищати від тиску та звільнень редакторів сайту УНІАН, які відкрито заявили про цензуру, і водночас вимагати звільнення цензорів і покарання за цензуру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8969
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4164 дн. тому
"УНИАН" уполномочен заявить ....?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду