Полтавських журналістів не пустили на сесію міськради

17 Листопада 2012
5385
17 Листопада 2012
15:18

Полтавських журналістів не пустили на сесію міськради

5385
Бо вони запізнилися на чотири хвилини
Полтавських журналістів не пустили на сесію міськради

Представників полтавських ЗМІ, що прийшли висвітлювати сесію міськради, не пустили зали. Про це повідомляє VPoltave.info.

 

Як зазначає видання, на 27-му сесію традиційно запросили журналістів. Частина журналістів, зокрема, знімальні групи та кореспонденти видання VPoltave, прибули до міськради із запізненням. Всі разом вони підйшли до зали, однак її двері виявилися замкненими. На вході вартували двоє охоронців. Жуналісти були змушені постукати у двері, аби до них вийшли представники прес-служби.

 

«Голова прес-служби полтавського міськвиконкому Ігор Дудка повідомив, що ми запізнилися на чотири хвилини, тож на засідання вже нікого не пускатимуть. Але тим, хто прийшов вчасно, також невдалося потрапити до сесійної зали – журналісту інтернет-видання "Полтавщина" Яну Пруглу заборонили заходити до зали, бо він не пройшов акредитацію», - пише VPoltave info.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Ігоря Дудки. Голова прес-служби пообіцяв відповісти на запитання пізніше, оскільки сьогодні має вихідний день.

 

Нагадаємо, вже не вперше окремі полтавські журналісти не мають можливості бути присутніми на сесіях міськради. Раніше їм відмовляли в акредитації, пояснюючи, що приміщення зали тісне, тож місця вистачає не для всіх представиків ЗМІ. При цьому кільком місцевим ЗМІ не надавали навіть інформації щодо порядку актедитації.

 

На обмеження прав журналістів у Полтаві вже вказували медіаюристи. Зокрема, президент Української асоціації медіаюристів, секретар Національної спілки журналістів України Тетяна Котюжинська сказала: «Акредитація, її наявність чи відсутність, не є причиною того, щоб допускати чи ні журналіста на сесію. Журналіст має право бути присутнім на сесії, адже вона є гласною та відкритою. Відповідно до закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової  інформації" у будь-якому випадку журналісти мають право бути присутнім на сесії».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду