Податкова міліція вилучила документи і викликала керівництво «Кінотуру» на допит

16 Листопада 2012
6819
16 Листопада 2012
18:48

Податкова міліція вилучила документи і викликала керівництво «Кінотуру» на допит

6819
В кінокомпанії і досі не знають причин сьогоднішнього обшуку
Податкова міліція вилучила  документи  і викликала  керівництво «Кінотуру» на допит

Сьогодні, 16 листопада, представники податкової міліції провели обшук у приміщенні компанії «Кінотур» та вилучили документи в бухгалтерії, юридичному відділі і у директора. Про це йдеться у повідомленні компанії.

 

Співробітники податкової міліції в масках і з автоматами розпочали блокувати роботу компанії 16 листопада  з близько 10:30 до 16:45. Як вже повідомляла «Детектор медіа»,  за словами співробітників компанії, податківці не пред'явили ордер на обшук.

 

Зараз директор компанії «Кінотур» Андрій Сергієнко, фінансовий директор Раїса Вишневська і юрист Дар'я Куринська викликані на допит в прокуратуру. Нагадаємо,  фінансовому директору стало зле під час відвідин податкової, через що була викликана швидка.

 

Як повідомляє прес-служба компанії, керівництво «Кінотуру» намагається з'ясувати причину обшуку і готує скаргу в Генеральну прокуратуру і в Податкову службу на дії податківців.

 

«Через дії правоохоронних органів була частково блокована робота підприємства, яке займається постпродакшн кінофільмів. Зриваються терміни виробництва 8 фільмів, серед яких художня картина «Параджанов» - копродукція 4 країн: України, Франції, Грузії та Вірменії. Тут же знаходяться творці фільму - французький режисер, володар Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю Серж Аведікян та продюсер, режисер Олена Фетісова, - йдеться у повідомленні компанії. - Через дії силовиків було перервано засідання Правління Асоціації з управління аудіовізуальними правами «АРМА-Україна», яке проходило в цій же будівлі. На ньому було присутнє керівництво Міжнародної Асоціації AGICOA (Швейцарія). Засновниками цієї організації є Американська кіноассоціація (МРАА), що об'єднує 6 головних американських кінокомпаній і Міжнародна федерація асоціацій продюсерів FIAPF».

 

Про блокування податківцями компанія вже повідомила Міністерство культури України, Державне агентство України з питань кіно, Асоціацію продюсерів України, Українську Кіно-Асоціацію, Національну спілку кінематографістів України і Міжнародну асоціацію AGICOA (Швейцарія).

 

Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова, як вже писала «Детектор медіа», зараз перебуває у приміщенні компанії, де переглядає чорновий матеріал фільму «Параджанов».

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатись з Державною податковою службою. Однак наразі прес-секретар ДПС не відповідають дзвінки. Також «Детектор медіа» звернулась до прес-служби київської прокуратури і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6819
Читайте також
11.11.2012 08:54
Аксиня Куріна для «Детектор медіа»
23 700
04.11.2012 08:58
Олександр Муратов, для «Детектор медіа»
21 568
31.10.2012 08:16
Дмитро Десятерик, «День»
21 247
28.10.2012 13:36
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня. Україна»
20 014
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Misha
4172 дн. тому
Цей добре екіпований продакшн мабуть комусь припав до вподоби...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду