Оксана Калетник (Єлманова) вийшла зі складу Нацради

15 Листопада 2012
10193
15 Листопада 2012
09:44

Оксана Калетник (Єлманова) вийшла зі складу Нацради

10193
Її обрано на останніх виборах до Верховної Ради
Оксана Калетник (Єлманова) вийшла зі складу Нацради

Оксана Калетник вийшла зі складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Відповідну заяву пані Калетник Нацрада задовольнила на засіданні 14 листопада, повідомляє прес-служба регулятора. Але Верховна Рада ще не прийняла постанову про припинення повноважень Оксани Калетник як члена Нацради.

 

Оксана Калетник була обрана народним депутатом у мажоритарному одномандатному виборчому окрузі № 16 у Вінницькій області. За інформацією «Української правди» пані Калетник претендує на посаду заступника голови Верховної Ради від Комуністичної партії.

 

Оксана Калетник (тоді Єлманова) була обрана на посаду члена Нацради Верховною Радою у червні 2010 року за квотою Компартії. При розгляді її кандидатури в Комітеті з питань свободи слова та інформації виник скандал з приводу неавтентичності її диплома юриста та відсутності достатнього досвіду роботи у сфері телебачення і радіомовлення.

 

Таким чином, на це момент Національна рада складається з 6 членів, 3 з яких обрано за квотою Верховної ради - Ірина Опілат, Євген Баранов та Микола Фартушний, а 3 - за квотою президента - Володимир Манжосов, Оксана Головатенко та Лариса Мудрак. Відтак Національна рада має 2 вакантних місця - за квотою президента та за квотою парламенту.



Відповідно до ст. 5 Закону України "Про Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення" Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації протягом 3 днів (не пізніше 17 литопада 2012 року) має оприлюднити у ЗМІ  та направити депутатським фракціям і групам у Верховній Раді України оголошення про відбір кандидатур на посаду члена (членів) Національної ради.



Пропозиції щодо кандидатур приймаються зазначеним комітетом протягом 21 дня з дня оприлюднення оголошення. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та/або всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду