З Білорусі виїхав журналіст, якого влада звинувачує в екстремізмі

14 Листопада 2012
7414
14 Листопада 2012
17:40

З Білорусі виїхав журналіст, якого влада звинувачує в екстремізмі

7414
Головний редактор білоруського інтелектуально-просвітницького журналу «Arche» Валєрій Булгаков виїхав з країни після низки сюжетів на білоруському телебаченні, в яких його звинуватили в кримінальних злочинах, повідомляє Тиждень.ua.
З Білорусі виїхав журналіст, якого влада звинувачує в екстремізмі

Редактора «Arche» Валєрія Булгакова затримали 14 вересня в Гродно під час презентації книги «Радянізація Західної Білорусі». Щодо журналіста було складено адмінпротокол за незаконну підприємницьку діяльність. Приводом для звинувачення став факт продажу під час презентації 25 книжок.

 

«Це звичайна справа для наших спецслужб. До висвітлення справи підключили білоруську телевізійну пропаганду. Позаминулого тижня на білоруському телебаченні показали два репортажі, які неодноразово повторювалися. Один з них називався: «Як книжкова справа переросла в кримінальну». Але основна причина від'їзду - розуміння, що в Білорусі ти зараз повністю знаходишся під «кавпаком» спецслужб. Вони прослуховують телефони, проводять іншу оперативну діяльність», - зазначив Валєрій Булгаков.

 

Журналісти «Arche» також повідомии, що після цього інциденту між головним редактором Валерієм Булгаковим і місцевими податківцями, почали розгортатися події, які загрожують існуванню видання.

 

«Найсмішніше, що «Arche»вже звинувачували в екстремізмі. І в 2008-2009 роках була справа, ініційована Брестським КДБ. Не думаю, що якийсь екстремізм знайдуть: у нас звичайна гуманітарна продукція», - зазначив В. Булгаков.

 

Редактор журналу пов'язав події навколо журналу з парламентськими виборами в Білорусі, які відбулися 23 вересня, і прагненням влади залякати активістів опозиції Гродно.

 

Світлана Мажуріна для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7414
Читайте також
26.01.2012 13:35
Лі Тернер, «Блоги. Українська правда»
24 220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду