Журналіст заявляє, що його побили на мітингу опозиції біля ЦВК (ВІДЕО)

13 Листопада 2012
9165
13 Листопада 2012
18:47

Журналіст заявляє, що його побили на мітингу опозиції біля ЦВК (ВІДЕО)

9165
Журналіст та громадський активіст Віталій Манько заявив про те, що невідомий під час мітингу об’єднаної опозиції біля ЦВК в Києві 12 листопада побив його та кинув його мобільний телефон у фонтан. Про це він розказав у коментарі «Телекритиці»
Журналіст заявляє, що його побили на мітингу опозиції біля ЦВК (ВІДЕО)

Віталій Манько стверджує, що  під час мітингу біля ЦВК підійшов до кордонів охоронців, показав посвідчення загальнополітичної газети «Взаємодопомога» і запитав, де він може пройти як представник преси. Його скерували до відповідного кордону, через який проходили журналісти й політики.

 

«Я підійшов і спершу не помітив, що посвідчення я показав своєму побратиму по барикадах (ми разом були  у наметовому містечку та у Печерському суді) Григорію Ляховичу (громадський діяч - ТК). Він мені повідомив, що він має наказ не впускати пресу. Однак там вільно ходили і журналісти, і громадські активісти, які не мали стосунку до мітингу. Вони почали мене відштовхувати, а потім підійшов здоровий бугай і штовхнув так, що я відлетів десь на два метри. Після цього я обійшов кордони і Ірма Крат (головний редактор газети «Свобода слова» - ТК) мене провела у середину», - розказує пан Манько. Увесь інцидент він знімав на відео з телефону.

 

 

 

Після цього він звернувся до Арсенія Яценюка з проханням знайти винних: «Ми попросив навести порядок і ставитись нормально до преси, він виділив охоронця, який пішов з нами шукати того, хто мене побив, ми показали їм відео. І вже по завершенню мітингу, той хто бив мене на вході, з усієї сили вдарив по руці, коли я знімав відео, і телефон полетів метрів за п'ять у фонтан».

 

Також Віталій Манько звернув увагу на те, що пошкоджений телефон він позичив для зйомки в редакції, і тепер має повернути новий. Його вартість він оцінює у 7 тисяч гривень. Однак йому вдалось узяти з телефону відео інциденту, яке він надав «Детектор медіа».

 

Пан Манько стверджує, що спершу не хотів звертатись до міліції, щоб не давати приводів представникам влади виступати проти опозиції. Однак наразі він планує подати заяву до правоохоронних органів: «Сьогодні я звернувся до Сергія Пашинського (депутат від Об'єднаної опозиції «Батьківщини» - ТК). Але з опозиції ніхто не приніс вибачення, а Яценюк та Пашинський  мене звинуватили у провокації, тому я  вирішив написати заяву у міліцію щодо перешкоджання журналістській діяльності».  Віталій Манько додає, що він знімає відео для різних видань: зокрема, надавав свої матеріали телеканалу ТВі та міжнародним спостерігачам.

 

 

На жаль, досі не ідентифікований охоронец, який вибив телефон Манька під час зйомок. Це його зображення, надане журналістом.

 

Сергій Пашинській у коментарі «Детектор медіа» розказав, що саме він відповідав за мітинг опозиції, який учора завершився. За його словами  під час мітингу та по його завершенню до нього ніхто не звертався щодо згаданого інциденту. «Сьогодні о 13-14 годині мені подзвонив невідомий хлопець, представився журналістом, сказав що його побили за моїм дорученням. Що тут коментувати? Я такого доручення не давав. Він казав, що не хоче звертатись у міліцію і питав, хто це зробив. Давайте тоді я звернусь у міліцію! Я, чесно кажучи, не розумію, що відбувається», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду