В Росії до «чорного переліку» сайтів занесли енциклопедію «Луркоморье»

12 Листопада 2012
5250
12 Листопада 2012
11:02

В Росії до «чорного переліку» сайтів занесли енциклопедію «Луркоморье»

5250
Популярна інтернет-енциклопедія «Луркоморье» (Lurkmore) потрапила до російського Єдиного реєстру заборонених сайтів
В Росії до «чорного переліку» сайтів занесли енциклопедію «Луркоморье»

Одна з IP-адрес «Луркоморье» виявилася заблокованою в ніч на 12 листопада, повідомляє ВВС Russian. Через кілька годин після цього сайт перемістився на нову адресу, проте вранці в понеділок користувачі ресурсу почали скаржитись на недоступність і зміненого IP.

 

У прес-службі веб-сайту «Луркоморье» повідомили, що сторінка була блокована за ініціативою Федеральної служби Росії з контролю за обігом наркотиків (ФСКН).

 

Адміністрація енциклопедії пообіцяла продовжити роботу, незважаючи ні на що. «Ми працюємо. Спасибі за оперативну реакцію, дорогі читачі і письменники. Скоро все буде знову в нормі. DON'T PANIC, як говориться», - зазначено на сторінці ресурсу в Twitter.

 

«Швидше за все, мова йде про блокування декількох сторінок, не всього сайту. Ми працюємо в цьому напрямку», - повідомив Російській службі Бі-бі-сі глава прес-служби ФСКН Микола Карташов.

 

На блокування інтернет-енциклопедії «Луркоморье» вже відгукнулась російська опозиція. «Це звичайно найнебезпечніший сайт в рунеті, о так», - саркастично висловився на своїй сторінці в Twitter Олексій Навальний.

 

Закон про позасудове закриття сайтів, які містять дитячу порнографію, відомості про способи виготовлення або місцях продажу наркотиків або ж інформацію, підштовхує до самогубства, набув чинності в Росії 1 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду