Прокуратура не порушуватиме справу щодо перешкоджання жуналістам 5-го каналу

11 Листопада 2012
7865
11 Листопада 2012
10:14

Прокуратура не порушуватиме справу щодо перешкоджання жуналістам 5-го каналу

7865
Через відсутність складу злочину в діях помічника-консультанта депутата
Прокуратура не порушуватиме справу щодо перешкоджання жуналістам 5-го каналу

Прокуратура Коростишівського району не порушуватиме кримінальну справу щодо інциденту зі знімальною групою 5-го каналу під час агітаційного концерту кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 66 Віталія Журавського. Про це зазначено у постанові прокуратури.

 

Нагадаємо, йдеться про захід, що відбувся 17 жовтня у міському будинку культури  Коростишева Житомирської області. Концерт знімався Житомирською обласною телерадіокомпанію. Журналісти  5-го каналу прийшли на захід, що анонсувався як відкритий, аби скористатися нагодою поставити запитання Віталію Журавському. Однак четверо невідомих чинили їм перепони: зачиняли двері, затуляли камеру та відтягували оператора. Також працівниця будинку культури зачинила на ключ усі двері, що вели до зали і виганяла журналістів, обіцяючи їх побити. Після цього знімальна група викликала міліцію.

 

Як вказано у повідомленні прокуратури для журналістки 5-го каналу Оксани Трокоз, відсутності складу злочину у діях осіб, що спілкувалися зі знімальною групою, немає. 

 

«Повідомляю, що 30 жовтня 2012 року слідчим прокуратури коростишівського району за результатами проведеної перевірки винесена постанова про віднову в порушенні кримінальної справи відносчно помічника-консультанта народного депутата України Козака А. С. за відсутністю в його діях злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодесу України», - зазначив виконуючий обов`язки прокурора Коростишівського району Д. Дубцов.

 

Правоохоронці стверджують, що ніхто із присуніх у будинку культури не знав, що знімальна група є журналістами 5-го каналу. Сама ж Оксана Трокоз підкреслює: «Ми представлялися, і це зафіксовано на відео».

 

За її словами, вона не має планів оскаржувати постанову прокуратури, позаяк це потребує чимало часу.

 

Раніше народний депутат Оксана Білозір направила генеральному прокурору Вікторі Пшонці депутатське звернення з приводу протиправних дій відносно журналістів 5-го каналу та перешкоджання здійсненню ними своєї професійної діяльності.

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду