Омелян Ощудляк буде генпродюсером ZIK, Дмитро Добродомов – гендиректором

9 Листопада 2012
15406
9 Листопада 2012
12:30

Омелян Ощудляк буде генпродюсером ZIK, Дмитро Добродомов – гендиректором

15406
Бліц-інтерв’ю Омеляна Ощудляка
Омелян Ощудляк буде генпродюсером ZIK, Дмитро Добродомов – гендиректором

Журналіст «1+1» Омелян Ощудляк (на фото) підтвердив «Детектор медіа» своє призначення на посаду генерального продюсера телеканалу ZIK замість Дмитра Добродомова. Учора, 8 листопада, відбулося його представлення колективу.

 

За словами пана Ощудляка, 8 листопада він написав заяву про звільнення з каналу «1+1», власним кореспондентом якого у Львові працював останнім часом, а за два тижні розпочне повноцінну роботу на ZIK.

 

Дмитро Добродомов стане генеральним директором каналу, а Андрій Кісера, який нині є гендиректором, швидше за все, отримає посаду виконавчого директора. Про це Омелян Ощудляк розповів у бліц-інтерв'ю «Детектор медіа».

 

- Омеляне, чи правда, що вас 8 листопада представили колективу телеканалу ZIK в якості генерального продюсера?

- Так, мене представили колективу. Я поки що ознайомлююся. Це триватиме кілька тижнів. Повноцінно я почну працювати через два-три тижні.

 

- Чим ви займатиметеся на каналі?

- У мої обов'язки входитиме контроль за всім, що ми бачимо в телевізорі з логотипом ZIK. Я займаюся контентом, картинкою, новим оформленням, новим обличчям каналу - більшістю творчих питань.

 

- Чи плануєте самі працювати в кадрі, вести який-небудь авторський проект?

- Поки що ні. У нас вистачає програм, якими треба займатися. І якоїсь нової своєї авторської програми я найближчим часом не планую. Але напевне сказати не можу, тому що в мене був лише перший ознайомчий день. Через два-три тижні буде готова стратегія розвитку, яку ми розробляємо разом з колегами, зокрема, і з Дмитром Добродомовим, який раніше працював на цій посаді і який залишається працювати на каналі вже в ранзі генерального директора.

 

- А ким буде Андрій Кісера?

- Андрій Кісера теж працюватиме на каналі, швидше за все, його посада звучатиме, як виконавчий директор. Але остаточно ще не підготовлені документи й ми до кінця не знаємо, в кого як звучатиме посада. Андрій і Дмитро будуть і далі робити те, чим вони займалися. Просто я додався до їхньої команди. Наші функції будуть тісно перетинатися. Я не зміг би виконувати свої обов'язки без Дмитра, який це робив два роки, і ніхто краще за нього не зміг би пояснити, що як працює.

 

- Які завдання стоять перед вами і перед каналом?

- Перед каналом стоїть завдання укріпитися на західноукраїнському ринку. До цього ми укріпилися на львівському ринку. Нас добре знають у Львові, але не всі знають нас в інших регіонах (хоча нас дивляться по всій Україні, й окремі проекти мають резонанс). Наше завдання, яке перед нами ставлять інвестори, - зробити канал впізнаваним по всій Західній Україні. Для цього потрібно багато речей, починаючи від контенту, який має бути близьким не лише львів'янам, а й мешканцям усього західного регіону, закінчуючи розширенням мережі мовлення. Ми зараз є в кабелі, на супутнику, маємо години на 12-му каналі львівського телебачення.

 

- Хто вам запропонував посаду на ZIK?

- Я не можу сказати прізвище конкретної людини, яка зі мною про це першою говорила. Періодично про це йшла мова впродовж тривалого часу, але остаточно кілька тижнів тому мені запропонували. Вели зі мною переговори й інвестори, й Андрій Кісера, і Дмитро Добродомов. Я зустрічався з п'ятьма-шістьма людьми. Я довго вирішував, чи погоджуватися. А вирішив позавчора (7 листопада) увечері, ми дійшли консенсусу. Представлення відбулося вчора (8 листопада), але з такою умовою, що зараз починається ознайомчий період.

 

- Ви вже офіційно працюєте на ZIK?

- Я ще не маю трудової книжки на ZIK. Моя трудова знаходиться на каналі «1+1». У мене є два тижні на те, щоб залагодити всі справи.

 

- Ви вже написали заяву про звільнення на «1+1»?

- Так, заяву написав учора (8 листопада).

 

- Де ви працювали до «1+1»?

- Я працював у Незалежному телевізійному агентстві (львівський телеканал НТА). Потім працював у продакшн-студії «Медіаклуб» і в програмі під назвою «Про "Карпати"». Зараз її виробляє ZIK, але коли ми починали у 2006 році, ZIK ще не було. Там же ми познайомилися з Андрієм Кісерою. Фактично Андрій цю програму тоді створив, а мене запросив як журналіста й ведучого. Певний час я працював паралельно в «Про "Карпати"» і на «1+1», потім тільки на «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15406
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тая Богаченко
3438 дн. тому
Добродомов не ходить до церкви і всі про це знають, ну що може бути святого в людини в якої немає Бога в душі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду