Прокуратура наполягає, що міліція продовжує перевірку інциденту на газетному конгресі

7 Листопада 2012
5514
7 Листопада 2012
16:35

Прокуратура наполягає, що міліція продовжує перевірку інциденту на газетному конгресі

5514
Прокуратура наполягає, що міліція продовжує перевірку інциденту на газетному конгресі

Печерське райуправління міліції продовжує проводити додаткову дослідчу перевірку щодо інциденту між журналістами та охоронцем під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури міста Києва.

 

Остаточне рішення ще не прийнято, хід перевірки контролюється прокуратурою Києва, наголошує прокуратура.

 

Так у прес-службі прокуратури відреагували на інформацію про відмову столичної міліції в порушенні кримінальної справи за вчинення протиправних дій відносно журналістів зі сторони охоронця під час відкриття газетного конгресу.

 

7 листопада «Українська правда» отримала лист начальника Печерського райуправління міліції Олега ШкольногоЮ у якому йдеться, що міліція відмовила в порушенні кримінальної справи щодо інциденту.

 

«Ваша заява щодо вчинення протиправних дій відносно вас (під час заходу невідомий охоронець силою забрав плакат з написом про цензуру в головного редактора «Української правди» Олени Притули - ТК) зі сторони охоронника під час відкриття Всесвітнього газетного конгресу уважно розглянута. В порушенні кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 296 (хуліганство), на підставі п. 2 ст. 6 КПК (відсутність складу злочину) відмовлено», - йдеться в листі правоохоронців.

 

Міліція додала, що на час проведення перевірки «встановити більш детальні обставини справи та особу охоронника, який вчинив протиправні дії, не надалося можливим».

 

«При встановленні особи, яка вчинила протиправні діяння, та більш об'єктивних обставиних справи по вашій заяві буде проведено додаткову перевірку», - запевнили в міліції.

 

Як писала «Детектор медіа», управління зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві 21 вересня повідомило, що міліція проводить перевірку інциденту та опитує журналістів. Згодом справа була скерована до прокуратури. Незабаром прокуратура Києва скасувала постанову Печерського районного управління міліції про відмову в порушенні кримінальної справи та скерувала матеріали справи до міліції для проведення додаткової дослідчої перевірки.

 

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. Також охорона грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

 

Цього ж дня Управління державної охорони України заявило, що мирній акції перешкоджали приватні особи, а не співробітники УДО.

 

4 вересня представник приймаючої сторони конгресу та форуму, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) Олексій Погорєлов стверджував, що за охорону в залі відповідало Управління державної охорони (УДО).

 

17 вересня пан Погорєлов на засіданні Міжвідомчої робочої групи сказав, що організатори форуму не залучали приватних охоронних фірм під час відкриття конгресу 3 вересня.

 

Водночас директор департаменту забезпечення службової діяльності Управління державної охорони (УДО) Олег Герасик заявив, що в охоронних заходах на відкритті газетного конгресу 3 вересня брала участь приватна охоронна фірма «Вольф». Пан Герасик назвав керівником фірми Олександра Шупика, однак, як повідомили «Детектор медіа» у фірмі, він вже давно не очолює «Вольф». УДО невідомо, чи належить до співробітників фірми «Вольф» охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів - учасників акції протесту - під час виступу президента України Віктора Януковича на відкритті газетного конгресу.

 

29 вересня у коментарі «Детектор медіа» керівник приватної охоронної фірми «Вольф» Сергій Усенко запевнив, що охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів, не належить до співробітників фірми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5514
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду