«Коммерсантъ – Украина» випустив спецдодаток «50 провідних компаній України»

1 Листопада 2012
6724
1 Листопада 2012
12:40

«Коммерсантъ – Украина» випустив спецдодаток «50 провідних компаній України»

6724
«Коммерсантъ – Украина» випустив спецдодаток «50 провідних компаній України»

Видавничий дім «Комерсант - Україна» випустив спеціальний кольоровий додаток «50 провідних компаній України».

 

Додаток вийшов сьогодні, 1 листопада, разом із газетою «Коммерсантъ - Украина». Обсяг спецвипуску - 60 шпальт, наклад - 14 700 примірників, повідомляє прес-служба видавничого дому.

 

Це вже третій подібний рейтинг від «Коммерсанта». У грудні 2011 року вийшов рейтинг «50 провідних юридичних компаній України», у березні 2012-го - «50 провідних банків України».

 

При складанні нового рейтингу були поставлені два завдання: визначити об'єктивний стан справ у 10-ти найбільших галузях економіки України з урахуванням частки ВВП та виявити провідні українські компанії у різних сферах діяльності.

 

Методологія рейтингу розроблена компанією «Фінансовий клуб». Базою розрахунку стали аудійовані фінансові та виробничі показники підприємств за підсумками діяльності за 2011 рік. Для участі у рейтингу були відібрані 1000 найбільших платників податків, яким розіслали анкети для уточнення їхніх показників. При цьому в рейтингу не враховувалися закордонні активи компаній, а вивчався лише український бізнес, який платить податки і створює робочі місця у нашій країні.

 

Для визначення провідних компаній у кожній з досліджуваних галузей були окремо розраховані 15-20 критеріїв оцінки бізнесу (з урахуванням вартості їх активів та динаміки їх амортизації), кількість сплачених податків, інвестиційна активність, обсяги зовнішньоекономічної діяльності та боргове навантаження. Дані були зважені за допомогою вагових коефіцієнтів, що визначають значущість кожного показника в комплексній оцінці. Вагу коефіцієнта визначила група з 15-ти провідних аналітиків у досліджуваних галузях. Таким чином, були визначені «універсальні» критерії та коефіцієнти, на підставі яких розрахувався рейтинг «50 провідних компаній України».

 

Методологія, порядок розрахунку показників, вагові коефіцієнти та отримані підсумкові дані затверджувалися наглядовою радою проекту, до складу якої увійшли міністр фінансів України Юрій Колобов, міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко і президент Європейської бізнес-асоціації, генеральний директор компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

 

Видавничий дім «Комерсант - Україна» та компанія «Фінансовий клуб» планують проводити дослідження «50 провідних банків України» та публікувати його щорічно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду