УАВПП закликала ГПУ та Міжвідомчу робочу групу перевірити факти тиску на друкарню в Мелітополі

31 Жовтня 2012
8344
31 Жовтня 2012
17:54

УАВПП закликала ГПУ та Міжвідомчу робочу групу перевірити факти тиску на друкарню в Мелітополі

8344
УАВПП заявила про неприпустимість перешкоджання веденню незалежного видавничого бізнесу та розповсюдженню видань
УАВПП закликала ГПУ та Міжвідомчу робочу групу перевірити факти тиску на друкарню в Мелітополі

Українська асоціація видавців періодичної преси закликала Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів при президентові України та Генеральну прокуратуру перевірити факти, викладені у листі (.doc, 115 kb) генерального директора медіахолдингу «Мелітопольські відомості» Михайла Кумка та притягнути до відповідальності тих, хто причетний до порушення законодавства. Відповідну заяву поширила УАВПП 31 жовтня.

 

Інцидент з медіахолдингом «Мелітопольські відомості» стався 25 жовтня. Тоді правоохоронці затримали машину з тиражем двох кримських газет, що виїжджала з друкарні холдингу, потім спробували затримати водія і генерального директора медіахолдингу «Мелітопольські відомості» Михайла Кумка. Пан Кумок оскаржує дії місцевої міліції. Він подав заяви до Мелітопольської міжрайонної прокуратури, обласної прокуратури та обласного УВС.

 

«Українська Асоціація видавців періодичної преси висловлює стурбованість інформацією про перешкоджання веденню видавничого бізнесу в місті Мелітополь, викладеною нашим колегою, Кумком Михайлом Володимировичем, у листі до УАВПП. Ми звертаємось до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів при Президентові України та до Генеральної прокуратури України з проханням про перевірку фактів, викладених у листі пана Кумка, та про притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушення законодавства України», - йдеться у заяві, яку підписав генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов.

 

УАВПП звертає увагу на неприпустимість перешкоджання веденню незалежного видавничого бізнесу та розповсюдженню видань. Адже це суперечить як діючому законодавству України так і міжнародним зобов'язанням, які Україна взяла на себе перед міжнародною спільнотою щодо сприяння розвитку демократії, свободи слова та вільних незалежних медіа. «Президент України твердо обіцяв усій міжнародній спільноті, що він особисто та уряд докладатимуть зусиль для того, щоб медіа в Україні розвивались, були незалежними, економічно успішними та вільними у поширенні інформації», - зазначає пан Погорєлов.

 

Українська асоціація видавців періодичної преси об'єднує близько 100 видавничих компаній з усієї України (це близько 400 видань та 100 веб-сайтів із загальним разовим накладом понад 14 млн екземплярів). «Ми вважаємо, що видавці та держава, діючи разом, мають усі інструменти для того, щоб українці жили краще, будучи більш грамотними, проінформованими, та приймали більш зважені рішення. Саме тому ми просимо ретельно вивчити факти, викладені паном Кумком М.В., та вжити відповідних заходів, про які просимо нас проінформувати письмово», - йдеться у заяві УАВПП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8344
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду