Медіаексперти пояснять правоохоронцям, як ефективно взаємодіяти зі ЗМІ

26 Жовтня 2012
8086
26 Жовтня 2012
10:45

Медіаексперти пояснять правоохоронцям, як ефективно взаємодіяти зі ЗМІ

8086
Проведуть низку тренінгів по всій Україні
Медіаексперти пояснять правоохоронцям, як ефективно взаємодіяти зі ЗМІ

В Україні відбудеться низка тренінгів для правоохоронців у рамках проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ». Про це повідомив співробітник проектів з питань демократизації в офісі Координатора проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

Тренінги заплановано за наступним графіком: Київ - 14-15 листопада, Донецьк - 21-22 листопада, Одеса - 28-29 листопада, Хмельницький - 5-6 грудня, Львів - 12-13 грудня. Тренінги проводитимуться командою українських експертів, а саме: виконавчим директором ІМІ Вікторією Сюмар, медіа експертом Зоєю Казанжи, адвокатом і медіа юристом Людмилою Опришко, юристом ІМІ Романом Головенком. Експерти проаналізують практику застосування МВС положень законодавства про доступ до публічної інформації, окремо зупиняться на методах та стратегії побудови комунікації правоохоронних органів і ЗМІ.

 

Нагадаємо, проект виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит прес-служби Адміністрації президента та Міністерства внутрішніх справ (триває з 21 квітня до 31 грудня цього року). Мета проекту надати підтримку правоохоронним органам у вдосконаленні їхньої практики взаємодії з працівниками ЗМІ з метою мінімізації конфліктів та удосконалення їхньої діяльності у відповідності до нових вимог законодавства в сфері доступу до інформації.

 

За словами Андрія Дзюбенка, загалом у рамках проекту вже завершено ознайомлення із міжнародним досвідом. Зокрема було презентовано «Міжнародні стандарти та рекомендовані кращі практики взаємодії між правоохоронними органами та працівниками ЗМІ», «Міжнародний досвід співпраці правоохоронних органів з організаціями саморегулювання журналістів», «Практичний міжнародний досвід взаємодії правоохоронців з медіа». Також проведено навчальну поїздку до Франції групи працівників МВС, УДО, представників журналістських профспілок, медіаекспертів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду