1,5 млн абонентів користуються послугами «сірих» провайдерів – Бойко

24 Жовтня 2012
5321
24 Жовтня 2012
19:47

1,5 млн абонентів користуються послугами «сірих» провайдерів – Бойко

5321
1,5 млн абонентів користуються послугами «сірих» провайдерів – Бойко

1,5 млн домогосподарств, тобто четверта частина ринку, є абонентами «сірих» провайдерів, які працюють нелегально. Такі дані на прес-конференції 24 жовтня оприлюднив президент компанії «Воля» Сергій Бойко.

 

Цю цифру пан Бойко вирахував з відкритих джерел. За даними аналітичної компанії iKS-Consulting кількість користувачів, які дивляться пакети телевізійних програм за допомогою різних технологій - 6 млн. При цьому за даними дослідницької компанії GfK кількість абонентів, за яких звітують перед правовласниками легальні провайдери, - 4,5 млн.

 

«Різниця - 1,5 млн. Це, швидше за все, родини, які мають доступ до телевізійних програм за допомогою різних технологічних платформ, що перебувають у "сірій" зоні, тобто за які ніхто не звітує, не платить за телевізійні права», - зазначив пан Бойко.

 

При цьому бюджет втрачає кошти, додав він. «Якщо ви порахуєте абонентську плату хоча б по 5 доларів з кожного з 1,5 млн абонентів і помножите на наявну ставку податку на прибуток 21%, - це великі гроші для державного бюджету. І це велике поле для роботи правоохоронних органів», - вважає президент «Волі».

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що передасть правоохоронним органам усі зібрані гравцями ринку дані про нелегальних провайдерів, попередньо перевіривши, чи не є вони ліцензіатами Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5321
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
drongo
4172 дн. тому
Ой! Опять война... Опять убьют...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду