«1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» подають до суду на Divan.tv

22 Жовтня 2012
11276
22 Жовтня 2012
11:52

«1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» подають до суду на Divan.tv

11276
Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами
«1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» подають до суду на Divan.tv

Медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv) з метою захисту своїх прав інтелектуальної власності. Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Про це йдеться в повідомленні медіагруп.

 

Телеканали «1+1», «2+2», «Україна» через свого юридичного представника, який спеціалізується на питаннях захисту прав інтелектуальної власності, компанію «Віндекс», неодноразово звертались до ТОВ «Диван ТВ» з претензіями стосовно незаконної трансляції їхнього сигналу на Divan.tv, наголошується в повідомленні. Станом на п'ятницю, 19 жовтня, тривала трансляція більшості каналів через Divan.tv.

 

У понеділок, 22 жовтня, керівництво «1+1 Медіа» і МГУ прийняло рішення подати позов до суду проти Divan.tv, щоб захистити свої права інтелектуальної власності. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.

 

Представляти інтереси «1+1 медіа» та МГУ в суді буде юридична компанія «Віндекс».

 

«Право ретранслювати телеканали в Україні мають суб'єкти, які отримали ліцензію на мовлення, або ліцензію провайдера програмної послуги, і на законних підставах реалізують суміжні права організації мовлення на публічне представлення програм через ретрансляцію. ТОВ "Диван ТВ" не має ні ліцензії на мовлення, ні ліцензії провайдера програмної послуги. Крім того, у ТОВ "Диван ТВ" немає угод із телеканалами про суміжні права», - зазначає директор юркомпанії «Віндекс» Павло Миколюк.

 

За словами юриста, телеканали використали всі способи мирного врегулювання питання і тепер мають намір захищати свої права в суді.

 

18 жовтня телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили інтернет-відеосервіс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності. Телеканали стверджують, що Divan.tv не має юридично оформлених відносин з ними.

 

Напередодні, 17 жовтня, на круглому столі «Перспективи ринку платного телебачення України» директор Divan.tv Андрій Колодюк заявив, що Divan.tv - це легальний оператор OTT, який має угоди з усіма правовласниками. «Ми не пірати, ми беремо гроші з абонентів і ми маємо угоди з усіма 130 телеканалами», - наголосив пан Колодюк.

 

Сьогодні, 22 жовтня, директор Divan.tv Андрій Колодюк провів прес-конференцію, на якій заявив, що Divan.tv працює легально, навів свої аргументи і звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити роботу Divan.tv. Детальніше читайте невдовзі на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11276
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Karinka
4170 дн. тому
Дело не в ОТТ, а в том, что Диван не является провайдером программной услуги. Он должен иметь подписанные договоры со всеми телеканалами, а у него таких договоров нет
Kristina
4173 дн. тому
Технология OTT не лицензирована в Украине. В чем тогда дело? Дайте развиваться ребятам!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду