У Києві стартує кінофестиваль «Молодість»

20 Жовтня 2012
6772
20 Жовтня 2012
10:56

У Києві стартує кінофестиваль «Молодість»

6772
Особливістю 42-го форуму стане участь 50-ти українських фільмів, більшісь із яких відкриє глядачам нові імена
У Києві стартує кінофестиваль «Молодість»

42-ий Міжнародний кінофестиваль «Молодість» розпочинає свою роботу 20 жовтня.

 

Церемонія відкриття запланована на 17.30 в київському Оперному театрі і транслюватиметься онлайн.

 

Фільмом відкриття фестивалю стане стрічка «Шкурник» Миколи Шпиковського 1927 року у супроводі українського симфонічного оркестру «Київ-Класик» під керівництвом Германа Макаренка.

 

Тим часом у київських кінотеатрах уже розпочалися покази стрічок для журналістів. Сьогодні їм представлять карину «Просто вітер» Бенса Фліґауфа з програми «Фестиваль фестивалів», фільм Кім Кі-Дука «П'єта» і стрічки «Майже чоловік» Мартіна Лунда зі скандинавської панорами. .

 

Як повідомляла «Детектор медіа», програма цьогорічного кінофестивалю охоплює близько 300 фільмів. У міжнародному конкурсі змагатимуться 21 студентський фільм, 21 короткометражинй і 12 повнометражних; у Національному конкурсі - 26 короткометражні українськомовні стрічок 2011-2012 років; у позаконкурсній програмі буде продемонстровано 218 картин.

 

Цього року до програми фестивалю увійде близько 50-ти фільмів. Серед авторів цих робіт більшість - нові імена, і це, як відзначив генеральний директор «Молодості» Андрій Халпахчі, стане головною особливістю цьогорічного фестивалю.

 

25 українських стрічок представлено у Національному конкурсі. Крім того, стрічка «Істальгія» Дарії Оніщенко бере участь у міжнародному конкурсі, а «Очерет» Руслана Батицького у міжнародному конкурсі студентських фільмів.

 

У позаконкурсній програмі заплановано шість українських прем'єр. Ще 11 фільмів буде включено до ретроспективи, присвяченої Богдану Ступці.

 

Нагадаємо, Міжнародне журі кінофестивалю очолить угорський режисер театру і кіно, сценарист, продюсер Золтан Камонді. Також до складу Міжнародного журі увійшли Теодор Ушев - аніматор, графічний дизайнер, ілюстратор та мультимедіа-художник з Монреалю (Квебек, Канада), Борис Хлєбников - режисер, сценарист і кінознавець (Росія), Арутюн Хачатрян - режисер, сценарист, оператор і продюсер; засновник і директор Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» (Вірменія) та Наталія Сумська - акторка і телеведуча (Україна).

 

Журі Національного конкурсу очолив голова Ради директорів і засновник групи компаній Star Media Влад Ряшин. Також до журі увійшли директор кіноархіву Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко і редактор та оглядач культурних подій у медіа Сергій Васильєв.

 

Журі Міжнародної федерації кінопреси представлятимуть Кирило Разлогов (Росія), Інґрід Бербаум (Німеччина), Ірина Гордійчук (Україна). Екунемічне журі - професор теології у Лютеранській Академії в Ризі Ґатіс Лідумс (Латвія), генеральний секретар у SIGNIS France, кінооглядач у мережі французьких католицьких парафій Маґалі Ван Рет (Франція) і волонтер на «Радіо Марія» Католицького медіа-центру, вчитель англійської мови у київській школі № 315 Оксана Соколянська (Україна).

 

Події фестивалю охоплять кілька київських кінотеатрів - «Київ», «Жовтень», «Кінопанорама», «Київська Русь» та «Кінопалац», а також Дім освіти та культури «Майстер Клас» та Арт-готель «Баккара».

 

Завершить свою роботу кінофестиваль молодість 28 жовтня. Фільм закриття, як обіцяють організатори, стане сюрпризом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6772
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bursak
4197 дн. тому
"Екунемічне журі" - як як?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду