Закарпатська міліція відмовила журналісту в порушенні кримінальної справи

18 Жовтня 2012
5550
18 Жовтня 2012
16:12

Закарпатська міліція відмовила журналісту в порушенні кримінальної справи

5550
Закарпатська міліція відмовила журналісту в порушенні кримінальної справи

Виноградівський районний відділ УМВС України в Закарпатській області відмовив у порушенні кримінальної справи за заявою журналіста Максима Молнара про перешкоджання й погрози охоронців супермаркету «Гранд» у Виноградові. Про це повідомляє «Закарпаття онлайн».

 

Міліція відмовила, посилаючись на відсутність у діях охоронців супермаркету «Гранд» складу злочину, передбаченого статтею 129 Кримінального кодексу України («Погроза вбивством»). Сам журналіст каже, що у своїх поясненнях в міліції жодного разу не говорив, ніби охоронці супермаркету погрожували йому вбивством.

 

Конфлікт між позаштатним кореспондентом газети «Чорна гора» й інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Максимом Молнаром та охоронцями супермаркету «Гранд» стався у Виноградові 30 серпня. Пан Молнар сфотографував неправильно почеплений на супермаркеті державний прапор України з метою подальшої публікації у виданні «Чорна гора».

 

За словами пана Молнара, його затримали охоронці супермаркету, які вимагали витерти зроблені фото, при цьому нецензурно висловлювалися та погрожували журналістові фізичною розправою.

 

«З пояснень охоронців супермаркету "Гранд", під час вищевказаних подій вони громадянину Молнару не погрожували фізичною розправою і ніяких дій, спрямованих на реалізацію будь-яких погроз не вчиняли, а вищевказані фотознімки Молнар стер зі свого фотоапарату добровільно після роз'яснення йому заборони фотографування супермаркету "Гранд". Крім цього, охоронці супермаркету "Гранд" категорично заперечили факт нецензурних висловлювань на адресу громадянина Молнара», - йдеться в постанові про відмову в порушенні кримінальної справи.

 

За інформацією «Закарпаття онлайн», під час попереднього слідства правоохоронці навіть не переглянули записів камер зовнішнього спостереження супермаркету.

 

 


 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду