Шеф-редактор ТРК «Аверс» заявляє, що допит у міліції майже не стосувався суті справи

14 Жовтня 2012
8240
14 Жовтня 2012
14:22

Шеф-редактор ТРК «Аверс» заявляє, що допит у міліції майже не стосувався суті справи

8240
через яку її викликали
Шеф-редактор ТРК «Аверс» заявляє, що допит у міліції майже не стосувався суті справи

Шеф-редактор луцької телекомпанії «Аверс» Наталія Московка обурена ходом допиту в  обласному управлінні МВС України у Волинській області. «Ми надаємо і надаватимемо цій справі розголосу. І при першій нагоді я вимагатиму в керівництва міліції логічного пояснення, чому саме мене викликали», - сказала шеф-редактор у коментарях «Детектор медіа».

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня представники «Аверса» заявили, що міліція на них тисне, викликаючи на допит  допит без зазначення причин Наталію Московку та шеф-редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева. Того ж дня представники міліція Волинської області пояснили, що  пана Лева було запрошено  «у якості свідка по кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої», а пані Московку - «у якості свідка для дачі показів».

 

За словами шеф-редактора «Аверса», вона здивована процедурою допиту. «Спочатку мене повідомили, що мене допитуватиме не той слідчий, який запрошував, а інший. Причину виклику мені не пояснювали, а почали ставити запитання, які не мають жодного стосунку до кримінальної справи за фактом хуліганських дій в офісі однієї з місцевих кандидаток у депутати. Лише потім мені повідомили, що у міліції є додаткова заява, яка не стосується нападу на офіс. За словами слідчого, мене у ній згадував чоловік кандидатки», - розповіла пані Московка. За її словами, посуті КС їй поставили кілька запитань: «Чи я знайома з кандидаткою; як давно я з нею знайома; які я підтримую з нею стосунки; чи є в мене до неї неприязнь. Такі ж запитання мені поставили щодо чоловіка кандидатки».

.

Шеф-редактор відзначила, що кандидатка раніше згадувалася у матеріалах, що виходили в ефірі каналу, однак сюжету про напад на її офіс журналісти «Аверса» не готували. «Я сама не можу виступати свідком у цій справі, бо в ту пору перебувала на роботі. Також на місці інциденту не було нашої знімальної групи», - відзначила пані Московка.

 

Вона підкреслила, що протягом кількох годин допиту, що тривав з 16.30 до 18.20,  її запитували про діяльність нашої телекомпанії і роботу журналістів, по те, що саме вони знімають і кому надають матеріали. «Фактично це є втручання в роботу телерадіокомпанії і в роботу журналістів», - заявила шеф-редактор.

 

Вона додала, що запитання стосувалися не лише роботи «Аверса», а й структур, «до яких дотична телерадіокомпанія» та «інших ЗМІ, щодо діяльності яких вона подробицями не володіє». Про які саме «структури йдеться, Московка не уточнила, позаяк, за її словами, вона підписала документ про нерозголошення протоколу. Щодо ЗМІ, про які йшлося на допиті, шеф-редактор зазначила: «Частина матеріалів, про які запитував слідчий, виходили в ефірі "Аверса", частина - ні. Наприклад, міліцію цікавили подробиці  сюжету в ефірі місцевого телеканалу,  що стосувався кандидатки і який їй не сподобався. Мені ставили запитання щодо того хто саме знімав цей сюжет. При цьому автори сюжету відомі і ніде не ховаються. До того ж цей сюжет не стосується ні зазначеної кримінальної справи, ні виборів: у ньому просто згадувалася кандидатка та її родина... А редактора газети "Аверс-прес" запитували, наприклад,  про те, як довго він знає директора ТРК "Аверс".».

 

Також пані Московка наголосила, що переважна більшість її розмови зі слідчим  не було включено до протоколу. «Я впевнена, що таким чином при допомозі міліції кандидатка намагалася з`ясувати потрібну їй інформацію, аби звести рахунки з журналістами», - каже шеф-редактор. Також вона зазначила, що сама кандидатка під час перебування у міліції почувалася впевнено: «Під час допиту кандидатка перебувала у сусідній кімнаті. Наша знімальна група чекала на неї, аби взяти коментарі, однак вона вийшла службовим чорним ходом, яким зазвичай генерал виїжджає. Також вона вільно походжала вона коридорами обласної міліції і раптово заходила до кабінету слідчого, коли він проводив допит редактора газети».

 

«Детектор медіа» звернеться по коментарі до представників обласного управління МВС України у Волинській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8240
Читайте також
07.09.2006 08:41
Луцк, для «Детектор медіа»
9 211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду