Мельниченко «формально» позивається до «Українських новин», «Радіо Свобода» та інших ЗМІ

12 Жовтня 2012
5265
12 Жовтня 2012
14:50

Мельниченко «формально» позивається до «Українських новин», «Радіо Свобода» та інших ЗМІ

5265
Мельниченко «формально» позивається до «Українських новин», «Радіо Свобода» та інших ЗМІ

Екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко позивається до низки засобів масової інформації через публікацію коментарів політиків та експертів, які стосуються його особи. Про це повідомив адвокат пана Мельниченка Микола Неділько, пише УНІАН.

 

Позови до ЗМІ Микола Неділько вважає «суто формальними». Адже, за його словами фактично відповідачами мають виступати особи-коментатори, але оскільки у даний час не можна встановити їхні контакти, то ЗМІ залучаються для того, щоб вони надали координати цих осіб.

 

Зокрема, позови подані до інформаційного агентства «Українські новини», яке оприлюднило коментар адвоката Павла Лазаренка Марини Довгополої; «Главком», що опублікувало коментар екс-генерального прокурора Святослава Піскуна; видання «Газета.ua», яке поширило коментарі політологів Вадима Карасьова, Дмитра Видріна, Сергія Тарана; «Радіо Свобода» та «Голос.ua».

 

«Але це формальні позови до ЗМІ, оскільки до них ми претензій не маємо. Майнових претензій до ЗМІ не буде», - зазначив пан Неділько.

 

Також екс-майор позивається до першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова, партії «Батьківщина» та низки ЗМІ через оприлюднення неправдивої інформації після його заяви щодо можливої причетності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

 

На сьогодні вже подано 9 позовних заяв (3 до Шевченківського, і 6 до Печерського райсудів).

 

«Ми просимо суд зобов'язати Олександра Турчинова спростувати поширену ним недостовірну інформацію в наступній частині. На прес-конференції (17 вересня 2012 року) Турчинов заявляв, що "комерціалізація екс-майора Мельниченка призвела до того, що він почав співпрацювати з Генпрокуратурою"», - сказав пан Неділько. За його словами, відповідач у суді буде зобов'язаний довести достовірність поширених ним заяв. Адвокат Миколи Мельниченка вимагає вибачень від Олександра Турчинова: «Якщо він не вибачиться, то будуть судові процеси як в Україні, так і за кордоном».

 

Як відомо, 15 вересня Микола Мельниченко на своїй сторінці у Facebook написав, що колишній прем'єр-міністр Павло Лазаренко у 1996 році організував убивство народного депутата, бізнесмена Євгена Щербаня, а екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і партнер Павла Лазаренка по бізнесу Петро Кириченко нібито оплатили послуги кілера. У ВО «Батьківщина» слова пана Мельниченка спростували і заявили, що його заява підготовлена на замовлення Адміністрації президента України. На думку Олександра Турчинова, вже багато років заяви Микаоли Мельниченка ніхто не сприймає серйозно, оскільки він вже давно «поставив їх на комерційну основу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду