Азаров пропонує Нацраді і кабельникам переглянути принципи формування пакетів

10 Жовтня 2012
4937
10 Жовтня 2012
19:14

Азаров пропонує Нацраді і кабельникам переглянути принципи формування пакетів

4937
Щоб не допускати погіршення умов і покриття мовлення вітчизняних каналів, у тому числі ТВі
Азаров пропонує Нацраді і кабельникам переглянути принципи формування пакетів

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував Нацраді разом з провайдерами програмної послуги (кабельними операторами) переглянути принципи формування пакетів на користь вітчизняних мовників. Таку пропозицію він висловив на нараді з розгляду питання ретрансляції телеканалу ТВі у кабельних мережах, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

 

Микола Азаров висловив занепокоєння результатами проведеного Нацрадою моніторингу провайдерів програмної послуги щодо вилучення деяких телеканалів із пакетів програм, зокрема й телеканалу ТВі.

 

Прем'єр запропонував Нацраді і провайдерам не допускати погіршення умов та покриття мовлення вітчизняних телеканалів, у тому числі ТВі, вживати передбачені законодавством України санкції за самовільне, в порушення умов договору з мовником та без відома Нацради, вилучення провайдерами телеканалів з пакетів програм.

 

«Ми маємо розібратися з тією обставиною, на яку звертають нашу увагу користувачі телеканалу ТВі. Мова йде про відмову певних провайдерів підключенню цього каналу до кабельних мереж. Я звернувся з листом до усіх, хто займається цим питанням, у тому числі і до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, з тим, щоб ми забезпечили можливість роботи цього каналу», - сказав Микола Азаров під час наради.

 

У листі, направленому керівникам компаній-операторів кабельних мереж, прем'єр-міністр звернувся з проханням знайти можливість для телеканалу ТВі здійснювати мовлення у кабельних мережах. «Свобода слова є основною засадою демократії, головним чинником розвитку суспільства, й особливо важливим є її забезпечення у період, коли громадяни визначаються зі своїм вибором перед голосуванням за депутатів Верховної Ради України», - йдеться у листі Миколи Азарова до провайдерів.

 

Микола Азаров наголосив, що потрібно зробити все, аби в нашій країні не було ні найменшого докору в тому, що якась політична сила чи якісь засоби масової інформації якось обмежені з точки зору роботи на вітчизняному ринку телепродукції, надання телепослуг. «Уряд приділяв і надалі буде приділяти увагу розвитку засобів масової інформації», - наголосив він.

 

Участь у нараді взяли голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, заступник Міністра закордонних справ України Андрій Олефіров.

 

Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили кабельні мережі по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Провівши спеціальний моніторинг, Нацрада визнала, що ТВі є лідером за відключеннями у мережах провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4937
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
4187 дн. тому
Во дает! Так при формировании пакета и так приоритет отдается отечественным каналам. ляпает Азаров лишь бы ляпнуть. Комедия!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду