ООН: в Україні тільки третина населення має доступ до інтернету

25 Вересня 2012
4548
25 Вересня 2012
15:52

ООН: в Україні тільки третина населення має доступ до інтернету

4548
Це менше ніж в Білорусі, Молдові, Грузії, Казахстані
ООН: в Україні тільки третина населення має доступ до інтернету

Доступ до мережі інтернет в Україні має трохи більше третини населення - 30,6%.

Такі дані оприлюднені у доповіді Комісії ООН з широкосмугового зв'язку, підготовленій під егідою ЮНЕСКО та Міжнародного союзу електрозв'язку, повідомляє Центр новин ООН.

 

«В Азербайджані інтернетом охоплено 50% населення, у Казахстані - 45%, у Білорусі - 39,6%, у Молдові - 38%, у Грузії - 36,6%, в Україні - 30,6%, в Узбекистані - 30,2%, у Киргизії - 20%, у Таджикистані - 13%, у Туркменістані - 5%», - йдеться у повідомленні.

 

У доповіді говориться, що сьогодні 2,26 млрд осіб у світі мають доступ до інтернету. При цьому на першому місці за охопленням населення всесвітньою павутиною знаходиться Ісландія, де інтернетом користується 95% населення. Серед великих країн значних успіхів досягла Німеччина, де 83% всіх жителів мають доступ до всесвітньої мережі. У США цією перевагою користуються 77,9%, у Росії - 49% і в Китаї - 38,3%.

 

Автори доповіді також звертають увагу на Естонію, Латвію та Литву, де 76,5%, 71,7% і 65,1% населення, відповідно, мають вихід в інтернет.

 

Згідно з документом, у таких країнах, як Гвінея, Нігер, Сомалі, ДРК, Бурунді, Ефіопія, М'янма і Тімор-Леште, користується інтернетом , близько 1% населення.

 

Що стосується поширення широкосмугового зв'язку (доступ до інтернету на високій швидкості), то за співвідношенням кількості тих, хто підписав стаціонарні системи, до населення країни лідирує Ліхтенштейн (71,6%). Франція (36,1%) знаходиться на 7-му місці у списку, США - на 18-му місці (28,7%), Росія - на 50-му (12,2%), Китай - лише на 53-му (11,6%). В Україні широкосмуговим стаціонарним зв'язком користуються 7% населення, у Молдові - 9,9%, у Грузії - 7,6%, у Казахстані - 7,5%, у Вірменії - 5%, в Узбекистані - 0,5%, у Киргизії - 0,3%, у Таджикистані - 0,1%.

 

За оцінками Міжнародного союзу електрозв'язку, до 2015 року, щонайменше, половина населення Землі матиме доступ до контенту і засобів широкосмугового зв'язку. Експерти передбачають, що важливою складовою збільшення кількості користувачів широкосмугового зв'язку буде розвиток мобільних засобів зв'язку.

 

Крім того, у доповіді приділено велику увагу використанню в мережі інтернет різних мов. Експерти підрахували, що частка користувачів англійською мовою, падає (вона зараз дорівнює 27%, а у 1996 році складала 80%). Значно збільшується частка користувачів, які віддають перевагу китайській мові (зараз - 24%, однак до 2015 року їх стане більше, ніж тих, що віддають перевагу англійській). Далі з великим відривом йде іспанська мова (8% користувачів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду