СТБ звернувся до МВС та Генпрокуратури щодо погроз Ірині Федорів

21 Вересня 2012
5647
21 Вересня 2012
16:59

СТБ звернувся до МВС та Генпрокуратури щодо погроз Ірині Федорів

5647
СТБ звернувся до МВС та Генпрокуратури щодо погроз Ірині Федорів

Телеканал СТБ звернувся до Генеральної прокуратури та міністра внутрішніх справ із заявами про погрози керівнику інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-Новини» та депутату Коцюбинської селищної ради Ірині Федорів. Про це йдеться на сайті «Вікна-новини».

 

СТБ сприймає дзвінки невідомого, який погрожує журналістці, як реальну загрозу її життю і здоров'ю та її сім'ї.

 

«У зв'язку з тим, що за останні роки як на телеканалі так і в своїй громадській діяльності (Ірина Федорів фактично займається однією темою - висвітлення незаконної передачі рекреаційного ресурсу, Біличанського лісу на території понад 4 тисячі гектарів, в приватну власність місцевою владою смт Коцюбинське. Це дає нам підстави вважати, що вона отримала погрози, які безпосередньо пов'язані з її професійною журналістською діяльністю», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Також відповідне звернення було направлене на ім'я керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарії Чепак.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Ірина Федорів зранку 21 вересня написала заяву про злочин у громадській приймальні Міністерства внутрішніх справ України. За словами журналістки, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний телефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, бо вона стоїть на дорозі в якихось людей, які мають «десь» багатомільйонні інтереси.

 

Нагадаємо, Ірина Федорів з листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс. У 2011 році за серію репортажів на захист Біличанського лісу Ірина Федорів стала переможницею конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», присвяченого Міжнародному року лісів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду