Міліція опитує Горчинську і Притулу щодо подій на газетному конгресі

21 Вересня 2012
4844
21 Вересня 2012
13:57

Міліція опитує Горчинську і Притулу щодо подій на газетному конгресі

4844
Міліція опитує Горчинську і Притулу щодо подій на газетному конгресі

Міліція поновила перевірку інциденту із журналістами й охороною, що стався в Києві 3 вересня під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів. Зараз міліція опитує журналістів, які «називають себе постраждалими», повідомляє управління зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.

 

21 вересня о 10:00 свої пояснення дала заступник головного редактора видання Kyiv Post Катерина Горчинська. На 14.00 до Печерського райуправління ГУ МВС у Києві запрошена головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула.

 

Катерина Горчинська підтвердила ТК, що її сьогодні запросили до міліції, де вона давала пояснення. «Я вже там була і давала пояснення, а Олену Притулу запросили на 14-ту годину», - сказала вона.

 

Доручення поновити перевірку міліція отримала від прокуратури 19 вересня під час десятого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. На цьому засіданні представники журналістських організацій вимагали чимшвидшого оприлюднення імені охоронця, який застосував силу до журналістів на відкритті конгресу.

 

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

 

Перед початком форуму охорона намагалася не пропустити журналістів через наявність у них плакатів, однак їм вдалося пройти. У кореспондента «Детектор медіа» охоронці забрали плакат з написом «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», пояснюючи це тим, що там написана «нецензурщина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4844
Читайте також
18.09.2012 20:14
Олег Шинкаренко
1 975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду