Французька прокуратура розслідує появу фотографій оголеної дружини принца Вільяма

18 Вересня 2012
4274
18 Вересня 2012
19:59

Французька прокуратура розслідує появу фотографій оголеної дружини принца Вільяма

4274
Французька прокуратура розслідує появу фотографій оголеної дружини принца Вільяма

У Франції прокуратура відкрила попереднє кримінальне розслідування в справі публікації фото топлес герцогині Кембриджської Кейт - дружини принца Вільяма. Про це повідомляє BBC Ukrainian з посиланням на Agence France Presse.

 

Попереднє слідство дозволить прокуратурі вирішити, чи проводити повномасштабне розслідування тверджень, що французький журнал Closer, який опублікував скандальні фото Кейт, і фотограф, який зняв її за допомогою телеоб'єктива, порушили право молодого подружжя на приватність.

 

У понеділок, 17 вересня, адвокати подали від імені Вільяма і Кейт заяву до французької прокуратури з проханням вжити дій проти видання і фотографа, які розповсюдили суперечливі знімки герцогині, що засмагала топлес на балконі палацу на півдні Франції.

 

В окремому цивільному позові до суду в Нантеррі під Парижем адвокати британського подружжя просять суддів змусити власників журналу Closer віддати цифрові оригінали зображень, щоб не допустити нових публікацій.

 

В іншому разі виданню може загрожувати штраф 10 тис. євро за кожен день відмови виконати постанову суду.

 

Адвокат журналу Closer назвав реакцію подружжя перебільшеною.

 

Тим часом скандальні фотографії вже розлетілися світом: вони також з'явилися на низці закордонних сайтів, в ірландському виданні Irish Daily Star і в італійському бульварному журналі Chi, який у понеділок присвятив герцогині Кембриджській спеціальний випуск (Chi, як і Closer, належить видавничій групі Mondadori, власником якої є Сильвіо Берлусконі).

 

Британські газети одностайно проігнорували скандальні знімки. Зокрема, Daily Mail повідомила, що минулого тижня їй пропонували купити ці фото, але вона відмовилася, а Sun заявила, що жодна газета, яка себе поважає, «не доторкнеться до таких знімків».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду