ТВі скаржиться на нові переслідування податкової та збирає кошти на виплату податків

13 Вересня 2012
6511
13 Вересня 2012
18:20

ТВі скаржиться на нові переслідування податкової та збирає кошти на виплату податків

6511
Податкова знову запитує в каналу документи про формування податкового кредиту
ТВі скаржиться на нові переслідування податкової та збирає кошти на виплату податків

10 вересня телеканал ТВі отримав черговий лист від податкової інспекції Солом'янського району міста Києва. Податківці в черговий раз просять телеканал надати документи «з питань формування рядку 24 залишку від'ємного значення з ПДВ», фактично, починаючи з 2008 року і по липень цього року, повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал стверджує, що податківці вимагають від ТВі ті самі документи, які вже неодноразово були перевірені ними під час проведення позапланової перевірки каналу, вилучені під час виїмки, а також багато разів отримані в копіях від каналу.

 

ТВі нагадує, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 9 лютого 2012 року запроваджено мораторій на перевірки телекомпаній на період виборчої кампанії, але податкова вважає, що мораторій поширюється лише на планові перевірки, тому призначає позапланові.

 

Однією з підстав для проведення позапланової перевірки каналу ТВі є ненадання ним документів на направлений податківцями запит.

 

ТВі вважає, що направлення таких запитів можна розцінювати лише як пошук податківцями формального приводу для проведення чергової позапланової перевірки телеканалу, що є проявом тиску на канал.

 

Нагадаємо,12 вересня телеканал ТВі програв в апеляції справу з оскарження результатів квітневої перевірки Державною податковою службою. За рішенням суду ТВі має сплатити податковій службі 4 млн грн податків і штрафу.

 

У зв'язку із цим телеканал розпочав громадську кампанію зі збору коштів, відкривши спеціальний рахунок:

 

ТОВ ТРК ТелеРадіоСвіт

ОКПО 32485339

р/р 26009012826076

банк: ВАТ «Укрексімбанк»

МФО: 322313

Призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога.

 

Рахунок є мультивалютним, тож можна перераховувати кошти в будь-якій валюті з будь-якої країни. ТВі просить громадян, політичні сили, громадські організації з проханням допомогти каналу зібрати кошти для сплати податків.

 

Нещодавно телеканалу ТВі заборонили проводити зовнішньоекономічну діяльність і валютні операції без спеціального дозволу Мінекономіки, застосувавши щодо каналу санкцію - індивідуальний режим ліцензування зовнішньоекономічної діяльності. Але міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко скасував цю санкцію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6511
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду