Справу щодо нападу на знімальну групу «Інтера» у Вінницькій області скерували до суду

13 Вересня 2012
8643
13 Вересня 2012
12:58

Справу щодо нападу на знімальну групу «Інтера» у Вінницькій області скерували до суду

8643
Справа про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста
Справу щодо нападу на знімальну групу «Інтера» у Вінницькій області скерували до суду

Справу про перешкоджання законній професійній діяльності знімальної групи телеканалу «Інтер» у селі Кармалюкове Вінницької області скеровано до Жмеринського районного суду. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст телеканалу Роман Бочкала (на фото).

 

Фермер Василь Бондарчук, який перешкоджав роботі журналістів та вчинив напад на оператора знімальної групи Василя Меновщикова, жбурнувши в нього каністру з моторною оливою, за даними слідства, визнав свою провину на етапі досудового слідства, розповів пан Бочкала.

 

«Ймовірність того, що провину фермера підтвердить і районний суд, який винесе рішення на користь журналістів, досить велика», - зазначив пан Бочкала.

 

Інцидент зі знімальної групою «Інтера» стався 15 серпня, коли вона поїхала знімати сюжет через заяву двох людей, які стверджували, що місцевий фермер Василь Бондарчук насильно утримував їх у «трудовому рабстві». Фермер біля власної оселі перешкоджав роботі журналістів, лаявся, цькував на них ротвейлера, кидав каміння та жбурнув в оператора Василя Меновщикова каністру з моторною оливою, обливши його з голови до ніг.

 

Місцеві правоохоронці порушили кримінальну справа за статтею 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), Роман Бочкала та Василь Меновщиков визнані потерпілими у цій справі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду