«Український тиждень» звинуватив УМХ у перешкоджанні розповсюдженню

10 Вересня 2012
6361
10 Вересня 2012
19:06

«Український тиждень» звинуватив УМХ у перешкоджанні розповсюдженню

6361
І скуповуванні накладу останнього числа журналу
«Український тиждень» звинуватив УМХ у перешкоджанні розповсюдженню

Журнал «Український тиждень» звинуватив представників «Українського медіахолдингу» (УМХ, UMH) у скуповуванні накладу останнього числа журналу і перешкоджанні його розповсюдженню. Про це йдеться в повідомленні «Тиждень.ua».

 

Працівники точок роздрібної мережі розповсюдження періодики в метрополітені повідомили редакцію «Тижня», що примірники №36 журналу «Український тиждень» масово скуповували «ті самі люди, що постачають журнал "Корреспондент"» («Корреспондент» належить Петрові Порошенку та УМХ).

 

За інформацією «Тижня», дистрибуторські мережі, які контролюються УМХ, взагалі не розпочинали продажу №36 «Українського тижня». Зокрема, представники ТОВ «Преса трейд» (Київ, мережа розповсюдження в супермаркетах) повідомили, що не змогли розпочати реалізацію журналу з «технічних причин», хоча інша періодика в їхній мережі з'явилася вчасно. Працівники фірми «Твоя преса» (Харків) стверджують, що «номер не вийшов», хоча наклад для харківських реалізаторів також надійшов у належні терміни. Читачі з Одеси повідомляють, що свіжого числа «Українського тижня» немає й у місцевій мережі «Горпресса».

 

Обкладинка журналу й одна з ключових статей №36 «Українського тижня» присвячені темі маніпуляції в українських ЗМІ та монополізації медіаринку. На обкладинці зображені: Віктор Янукович, Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, Петро Порошенко та Борис Ложкін. Про компанію Бориса Ложкіна також ідеться у статті «Хто створив маніпулятивну систему ЗМІ».

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до УМХ. Там наразі повідомили, що на всю дистриб'юторську мережу УМХ припадає 650 екземплярів «Українського тижня», що становить всього 1,5% його тиражу. «Якщо врахувати ще звичайні списання у 25%, то сума поставки мізерна», - зазначили в УМХ. Детальніший коментар «Український медіахолдинг» пообіцяв надати згодом.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6361
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
litun
4237 дн. тому
Тиждень підняв дійсно серйозну проблему, яка має місце на так званому ринку ЗМІ - не дивно, що це комусь дуже не подобається
Sky
4237 дн. тому
так, дійсно більше схоже на дешевий піар тижня. тим паче, що на уп пишуть, що всі, хто хотів купити номер - купили, отже ніякого "скуповування" вочевидь не було) коротше дешево і несердито. може просто грошей на друк тиражу не вистачило, от і зробили "болт ушами"?
SamTakyj
4237 дн. тому
Номер нудний, складається з "кабінетної" аналітики на несвіжі теми. Єдиний матеріал з-поза меж Київської окружної дороги - репортаж з Криму (хто б сумнівався). Висновок: більше схоже на піар самого УТ.
Г.Б.
4238 дн. тому
КАСЕТНИЙ СКАНДАЛ_2. Дійові особи Янукович та Мєдвєдєв http://vgolos.com.ua/politic/news/48210.html
Грей
4238 дн. тому
http://volshebnaya-planeta.ru
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду