«ДНК-портрет нації» знімає команда Іларіона Павлюка

6 Вересня 2012
11924
6 Вересня 2012
09:40

«ДНК-портрет нації» знімає команда Іларіона Павлюка

11924
Прем’єру перенесли на середину осені
«ДНК-портрет нації» знімає команда Іларіона Павлюка

Телеканал «Україна» переніс прем'єру документального фільму «ДНК-портрет нації» з вересня на середину осені. Про це на презентації нового сезону повідомив директор департаменту інформаційного мовлення каналу Ігор Золотаревський.

 

Ігор Золотаревський називає «ДНК-портрет нації» найголовнішою документальною подією осені департаменту інформаційного мовлення «України». Адже це дослідження, у якому журналісти шукали витоки української нації.

 

«ДНК-портрет нації» на замовлення каналу «Україна» знімає The Show Time Production продюсера Іларіона Павлюка.

 

Іларіон Павлюк кілька днів тому повернувся з Німеччини, де в європейській лабораторії аналізується зібраний журналістами генетичний матеріал, і привіз «шокуючі висновки», розповів пан Золотаревський. Ця лабораторія обслуговує поліцейські управління декількох країн світу, нею керує професор одного з кембриджських коледжів. Дослідники навіть попросили дозволу використовувати отримані дані у своїх глобальних дослідженнях.

 

«Побачивши, наскільки це сенсаційно, ми ухвалили рішення, що хочемо пересунути прем'єру на середину осені, щоб у колег була можливість переосмислити отримані результати і щоб старт був не на старті, а на піку сезону, коли телеперегляд вищий», - пояснив пан Золотаревський.

 

Зі слів Ігоря Золотаревського, Іларіон Павлюк не побоявся взятися за цей проект, хоча інший продюсер, до якого звертався канал, відмовився, вважаючи ідею неможливою для реалізації.

 

«Ідея проекту належить Андрію Соколовському, працівнику телеканалу "Україна". Мені її презентував Ігор Золотаревський. Ми отримали пропозицію зробити такий фільм і придумували, як його зробити», - розповів «Детектор медіа» Іларіон Павлюк.

 

У фільму два режисери: Олексій Лябах, режисер-постановник реконструкцій, і Володимир Рибась, головний режисер проекту. «Володимир Рибась - це мій партнер і компаньйон у компанії Show Time, з яким ми займаємося виробництвом проекту "Говорить Україна". З Олексієм Лябахом я давно працюю як з режисером. Але це перший проект, який ми робимо для "України" разом», - зазначив пан Павлюк.

 

«ДНК-портрет нації» - це документальний фільм хронометражем 1 година. «Це разовий проект, але - подія, бо це певною мірою наукове відкриття. На тлі того, що ми розкопали, можна побудувати національну ідею в Україні», - запевнив Іларіон Павлюк.

 

Команда Іларіона Павлюка зняла для «України» два документальні фільми «Вони їдуть до нас», присвячені Євро-2012. Зараз The Show Time Production запропонував телеканалу ще один проект. «Він так само сенсаційний. Канал зараз його розглядає», - розповів Іларіон Павлюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду