Телеканал Нацбанку запустив сім авторських проектів та інформаційний блок

28 Серпня 2012
7448
28 Серпня 2012
13:40

Телеканал Нацбанку запустив сім авторських проектів та інформаційний блок

7448
На телеканалі БТБ 24 серпня відбувся передзапуск
Телеканал Нацбанку запустив сім авторських проектів та інформаційний блок

Телеканал Національного банку України «Банківське телебачення» (БТБ) з 24 серпня запустив сім галузевих авторських проектів та інформаційний блок. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила головний редактор каналу Світлана Коляда.

 

Зокрема, в ефірі з'явилися щотижневі програми: «Гроші на вітер», «Без футляра», «VIP-хобі», «Банківські новації», «Банки і клієнти», «Банки світу» і просвітницький проект «Фінансова академія». «На вересень ми плануємо запуск ще п'яти проектів, два з яких - галузево-аналітичні - вестимуть відомі журналісти. Також ми запустили інформаційний блок, а саме щогодинні новини. Крім того, вийшли в ефір два прес-огляди. Один - огляд вітчизняної преси та інтернету, другий - зарубіжних ЗМІ та інтернет-видань. Наразі активно формуємо лінійку програм», - розповіла Світлана Коляда.

 

За словами головного редактора, на каналі проведено вже два кастинги ведучих програм, ще один планується у вересні. Як сказала Світлана Коляда, повноцінно канал запрацює, коли буде добудовано нову студію (орієнтовно наприкінці вересня).

 

Нагадаємо, ТОВ «Банківське телебачення» створене у 2011 році за рішенням правління Національного банку «з метою інформаційного забезпечення громадян та суспільства своєчасною, достовірною та повною інформацією про політику Національного банку». Постановою НБУ від 17 червня при створенні ТОВ «Банківське телебачення» було внесено 10 млн гривень статутного капіталу.

 

У липні 2011 року «Банківське телебачення» отримало супутникову ліцензію, у серпні - ефірну цифрову в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5 з правому мовити у форматі високої чіткості HD.

 

У квітні 2012 року БТБ  відкоригував програмну концепцію, зменшивши кількість інформаційно-аналітичних програм і додавши 3 години реклами на добу. У квітні ж головним продюсером каналу стала Людмила Обертинська.

 

У травні Нацбанк за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Комтел системи мовлення» на постачання радіо і телепередавальної апаратури для свого каналу та послуги з її налаштування на суму 71,33 млн грн.

 

У липні гендиректором каналу стала Світлана Криворучко, головним редактором - Світлана Коляда.

 

У серпні канал змінив логотип «Банк-TV» на БТБ та зменшив частку програм власного виробництва у програмній концепції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду