Тетяна Чорновіл назвала відвідання «Межигір’я» політичною акцією (ОНОВЛЕНО)

25 Серпня 2012
10579
25 Серпня 2012
13:04

Тетяна Чорновіл назвала відвідання «Межигір’я» політичною акцією (ОНОВЛЕНО)

10579
Журналістка і кандидат у народні депутати припускає, що кримінальну справу проти неї буде порушено після виборів
Тетяна Чорновіл назвала відвідання «Межигір’я» політичною акцією (ОНОВЛЕНО)

Журналістка і кандидат у народні депутати Тетяна Чорновіл, яка  у День незалежності проникла в резиденцію «Межигір’я», називала свою акцію політичною, пише «Українська правда».

 

«Це було суто політична акція, яка полягала в тому, що після підписання Януковичем мовного закону це стало для мене останнею краплею для визначення, ким він є – а він є ворогом України. Я хотіла продемонструвати всім людям, що ми скочуємося до диктатури на найближчі 20 років. І моя акція мала показати, що паркани – це ніщо. Жоден паркан не може захистити ворогів України від обуреного народу, від їх мирних акцій, якщо людей прийде багато. Якщо це змогла зробити одна людина, то людське море ніщо не зупинить», - сказала Тетяна Чорновіл.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у «Межигір’ї» журналістка вела фото- і відеозйомку. Відео їй зберегти не вдалося: охоронці вилучили телефон і видалили відзняті матеріали. Але кілька фотографій вона встигла переслати через інтернет.

 

Як розповівла Тетяна Чорновіл у коментарях «Українській правді», під час її перебування на території резиденції президента, вона тривалий час лишалася непоміченою охороною. Коли ж вона відкрито йшла й знімала ландшафти «Межигір’я» мобільним телефоном, представники охорони затримали пані Чорновіл. При цьому, за її словами, вони не виявляли агресії, однак відібрали у неї телефон.

 

Нескладно, за словами журналістки, було й проникнути на територію резиденції. Для цього варто було лише подолати паркан і минути «здивованих будівельників». Про це та інші подробиці Тетяна Чорновіл розповіла журналістам, відтворюючи перебіг подій в присутності понятих:  

 

 

 

Нагадаємо, охорона «Межигір’я» передала Тетяну Чорновіл міліції, де вона перебувала до 22-гої години. За три дні проти неї можуть порушити кримінальну справу. Як розповіла пані Чорновіл «Детектор медіа», у понеділок, 27 серпня, її викликали до міліції. «Навряд чи в мене вийде прийи до відділку, оскільки маю заплановані зустрічі в окрузі», - сказала кандидат у народні депутати. Нагадаємо, Тетяна Чорновіл балотується до Верховної Ради від 121-го Городоцького округу (Львівська область).

 

За словами Тетяни Чорновіл, кримінальну справу проти неї можуть порушити після виборів: «Акція була неочікуваною, і зараз по тривозі підняли найвищі чини - вирішують, що з цим робити... Власне, нічого геройського в моєму вчинку немає: зараз я захищена статусом кандидата у народні депутати. А після виборів ситуація може змінитися», - каже Тетяна Чорновіл. Як вона припускала раніше, справу може бути порушено за вторгнення в приватну власність, проникнення в режимний об'єкт чи опір правоохоронним органам, який журналістка чинила, коли охорона відбирала в неї телефон з відео.

 

«Детектор медіа»

Відео - http://www.pravda.com.ua/articles/2012/08/24/6971416/view_print/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду