Нацрада пригрозила National Geographic вилученням зі списку адаптованих каналів за рекламу алкоголю

21 Серпня 2012
8337
21 Серпня 2012
20:24

Нацрада пригрозила National Geographic вилученням зі списку адаптованих каналів за рекламу алкоголю

8337
Дистрибутор має протягом трьох тижнів адаптувати контент
Нацрада пригрозила National Geographic вилученням зі списку адаптованих каналів за рекламу алкоголю

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала іноземний телеканал National Geographic Channel таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України, та зобов'язала дистрибутора каналу - ТОВ «Віа медіа» - протягом трьох тижнів адаптувати контент.

 

У разі невиконання дистрибутором вимоги Нацрада може розглянути питання про вилучення каналу з так званого «списку адаптованих каналів» (Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується).

 

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 21 серпня.

 

Приводом стали результати моніторингу від 8 травня 2012 року, коли в ефірі каналу о 21:11 було зафіксовано трансляцію 30-секундного російськомовного рекламного ролика алкогольного бренду, повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Як відомо, за українським законодавством реклама алкогольних напоїв дозволяється після 23:00

 

«Дистрибутор має внести зміни до рекламних блоків і привести контент у відповідність до українського законодавства», - пояснила Оксана Головатенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду