Під час акції на підтримку Pussy Riot представники храму напали на фотокорів (+ВІДЕО)

15 Серпня 2012
6753
15 Серпня 2012
17:25

Під час акції на підтримку Pussy Riot представники храму напали на фотокорів (+ВІДЕО)

6753
Під час акції на підтримку Pussy Riot представники храму напали на фотокорів (+ВІДЕО)

У Москві під час розгону акції на підтримку панк-групи Pussy Riot представники храму Христа Спасителя заламували руки фотокорексподентам. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

 

Акція біля храму Христа Спасителя в Москві на підтримку панк-групи Pussy Riot, трьом учасницям якої в п'ятницю буде Натиснути винесено вирок у справі про хуліганство, була жорстко розігнана.

 

В акції взяли участь близько 20 активістів. Вони вишикувалися на паперті перед храмом, тримаючи в руках таблички з літерами, складеними у фразу «"Блаженны милостиве».(Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть. - Євангеліє).

 

Люди в цивільному одязі, імовірно співробітник храму, спробували припинити акцію, вступивши в зіткнення з активістами та журналістами. 

 

Фотографи та їхні камери зазнали ударів. Зокрема, від рук нападників постраждали фотограф «Новой газеты» Євген Фельдман, журналіст телеканалу «Дождь» Володимир Роменський і корреспондент New Times Матвій Крилов.

 

Пізніше до місця події прибули співробітники поліції. За словами блогерів, співробітники храму Христа Спасителя заявили поліцейським, що фраза «Блаженні милостиві» оскверняла храм.

 

 

Pussy Riot - російська феміністська панк-рок-група, що організує свої виступи у форматі несанкціонованих акцій в непризначених для цього місцях.  3 березня 2012 за звинуваченням в хуліганстві у зв'язку з несанкціонованим виступом (який група назвала «панк-молебнем») в храмі Христа Спасителя, були арештовані учасниці Надія Толоконникова і Марія Альохіна, а 16 березня - Катерина Самуцевіч. Розгляд справи триває і досі. Amnesty International визнала арештованих в'язнями сумління.

 

«Детектор медіа

Відео - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6753
Читайте також
21.08.2012 09:14
Дмитро Десятерик, «День»
27 514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду