Нью-йоркського фотографа затримали за зйомку під час акції протесту

7 Серпня 2012
6575
7 Серпня 2012
13:54

Нью-йоркського фотографа затримали за зйомку під час акції протесту

6575
Він вимагав від поліцейських показати йому посвідчення, замість цього вони забрали у фотографа обладнання, повалили на землю
Нью-йоркського фотографа затримали за зйомку під час акції протесту

Фотографа The New York Times Роберта Столарика (Robert Stolarik) затримали за зйомку затримання на черговій акції протесту Occupy Wall Street. Про це пише Lenta.ru з посиланням на The New York Times.

 

Інцидент стався увечері 4 серпня в нью-йоркському районі Бронкс. Столарик був на редакційному завданні разом з двома репортерами видання, які опитували учасників акції. Столарик фотографував затримання дівчинки-підлітка, коли один з поліцейських наказав йому припинити зйомку. Фотограф пояснив, що він працює для The New York Times, і продовжував знімати, після чого з'явився другий поліцейський, який, за словами Столарика, схопив його фотоапарат і вдарив його ним по обличчю.

 

Столарик вимагав від поліцейських показати йому свої посвідчення, однак замість цього вони забрали у фотографа обладнання, повалили на землю, а потім доставили у відділення, в якому журналіста протримали майже до п'ятої години ранку.

 

Роберта Столарика звинуватили в непокорі поліції і опору при затриманні. За словами поліцейських, вони декілька разів наказували натовпу і журналістам розійтися, однак замість того, щоб відійти назад, Роберт Столарик рушив уперед і «випадково» зачепив одного з поліцейських по обличчю фотоапаратом. У поліції також заявили, що фотограф «люто опирався тому, щоб на нього наділи наручники», внаслідок чого один з поліцейських, який проводив затримання, був поранений.

 

Юрист The New York Times Джордж Фріман (George Freeman) заявив, що затримання Столарика було особливо неприємним, оскільки видання спеціально уклало договір з нью-йоркською поліцією про сприяння журналістам, які виконують професійні обов'язки. Газета пішла на такий крок після того, як багатьох журналістів, які висвітлювали протести Occupy Wall Street минулої осені, не допускали до місць проведення акцій або затримували разом з демонстрантами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду