На третій день після нападу на Найєма немає жодної реакції правоохоронців – Микола Томенко

1 Серпня 2012
10176
1 Серпня 2012
17:26

На третій день після нападу на Найєма немає жодної реакції правоохоронців – Микола Томенко

10176
А рішення суду на користь журналіста Тетяни Чорновіл – велика перемога української демократії
На третій день після нападу на Найєма немає жодної реакції правоохоронців – Микола Томенко

«Пройшло кілька хвилин від початку виборчої кампанії, а ми вже маємо кілька прикладів перешкоджання журналістській діяльності», - сказав Микола Томенко під час круглого столу «Діяльність засобів масової інформації під час виборчої кампанії», який відбувся 1 серпня в приміщенні Верховної Ради.

 

«Символічно, що в перший день під час з'їзду Партії регіонів було скоєно напад на відомого українського журналіста Мустафу Найєма, а на третій день - жодної реакції від правоохоронців. Свого часу президент чи жартома, чи всерйоз сказав, що не заздрить його журналістській діяльності. Тепер факт нападу на Мустафу можна розцінювати неоднозначно. Тому президент як ніхто зацікавлений у тому, щоб швидше назвати політичного діяча, який дав вказівку перешкоджати журналістській діяльності», - зазначив заступник голови Верховної Ради.

 

Станом на 1 серпня від прес-служби президента України надійшла інформація про те, що міліція передала справу Мустафи Найєма до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

Рішення суду на користь журналіста Тетяни Чорновіл, яку 1 серпня затримали за напис «Янукович, мова - твій вирок. Не підписуй!» на дорозі навпроти резиденції президента «Межигір'я», Микола Томенко назвав великою перемогою демократії. «На щастя, суд дозволив їй писати на асфальті - це велика перемога української демократії. Тобто журналістам, як і всім українським громадянам, дозволили писати на асфальті свою точку зору стосовно української мови», - зауважив він.

 

Оцінюючи ситуацію в медіа на старті виборчої кампанії, Микола Томенко зауважив проблеми з представництвом і балансом. «Крім того, є маніпуляції, - сказав він. - Приміром, у День хрещення Русі, показуючи дійство за участю патріарха Кирила, знімали з вертольота і людей подвоювали для того, щоб створити масовість. А захід за участю патріарха Філарета показали, як з церкви вийшло близько 20 осіб. Я брав участь у тому заході і можу запевнити, що під час хресної ходи вся Володимирська вулиця була заповнена людьми. Той, хто знає про це, зрозумів бажання телеканалів маніпулювати, показуючи кількість людей, які прийшли до російського та українського патріархів».

 

Томенко також обурювався й тим, що в Україні іноземці ведуть політичні ток-шоу під час виборчої кампанії. Непокоїть політика і поведінка деяких українських ведучих на державному Першому національному телеканалі: «Під час програми про Олімпіаду наш ведучий поставив запитання російському експерту, на яке він відповів: "Извините, но я еще не выучил ваш украинский діалект". І наш ведучий не відповів йому нічого, щоб не образити. Навіть за часів Російської імперії російські інтелектуали не дозволяли собі такого хамства, а в нас сьогодні на державному каналі - будь ласка».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10176
Читайте також
31.07.2012 14:42
Мустафа Найем, «Блоги. Українаська правда»
22 743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду