Справу щодо «наїзду» на Найєма передали в прокуратуру

1 Серпня 2012
8343
1 Серпня 2012
14:40

Справу щодо «наїзду» на Найєма передали в прокуратуру

8343
Дарка Чепак тримає справу на контролі
Справу щодо «наїзду» на Найєма передали в прокуратуру

Міліція завершила перевірку заяви журналіста «Української правди» Мустафи Найєма та передала справу до прокуратури Дніпровського району міста Києва. Про це у відповідь на запит Міжвідомчого комітету з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ повідомили в управлінні Дніпровського РУ ГУ МВС України у Києві, - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

 

Міжвідомчий комітет з оперативного реагування надіслав запит до Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України з проханням перевірити всі обставини цієї події, як тільки у ЗМІ стало відомо про інцидент із журналістом «Української правди».

 

«Ми тримаємо цю справу на контролі і готові надавати допомогу представникам медіа в забезпеченні безперешкодного виконання їхніх професійних обов'язків», - наголосила прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак.

 

Пані Чепак закликала журналістів дотримуватися процедури й оперативно надавати до Комітету з оперативного реагування звернення про перешкоджання їхній професійної діяльності. «Це допоможе представникам ЗМІ у більш швидкому й ефективному вирішенні та попередженні будь-яких можливих конфліктів», - додала Дарія Чепак.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Мустафа Найєм, у своєму блозі на «Українській правді» закликав Віталія Захарченка, Віктора Пшонку та голову комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця провести розслідування викладених ним фактів щодо згаданого інциденту. Також він запевняє, що прізвище делегату з'їзду Партії регіонів, охорона якого перешкоджала роботі журналіста, відоме Віталію Хомутинніку та Михайлу Добкіну. Тому Мустафа Найєм звернувся до них  особисто з проханням назвати цю людину.

 

Також у блозі пан Найєм закидав Дарці Чепак відсутність реакції на цей інцидент.

 

Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень.

 

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України теж звернулися до міністра МВС Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки і створили групу швидкого реагування на інцидент з Мустафою Найємом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8343
Читайте також
31.07.2012 14:42
Мустафа Найем, «Блоги. Українаська правда»
22 743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду