Тетяну Чорновіл затримала міліція за напис біля «Межигір’я». Суд журналістку виправдав

1 Серпня 2012
11630
1 Серпня 2012
11:06

Тетяну Чорновіл затримала міліція за напис біля «Межигір’я». Суд журналістку виправдав

11630
Тетяну Чорновіл затримала  міліція за напис  біля «Межигір’я». Суд  журналістку виправдав

Вишгородський районний суд не знайшов порушень у діях журналістки Тетяни Чорновіл, яка написала на дорозі навпроти «Межигір'я» жовтою фарбою: «Янукович, мова - твій вирок. Не підписуй!». Таке рішення сьогодні, 1 серпня, оголосив суддя Гліб Чірков. Про це «Детектор медіа» розповіла Тетяна Чорновіл.

 

Як повідомила «Українська правда», зранку журналісток Наталю Соколенко та Тетяну Чорновіл затримала міліція перед резиденцією президента Віктора Януковича «Межигір'я».

 

За словами Тетяни Чорновіл, її обвинувачували в хуліганстві, а Наталя Соколенко проходила  у справі як свідок. Оскільки надпис під резиденцією президента - це була особиста акція протесту Тетяни, а Наталя вирішила висвітлювати цю подію як журналіст.

 

Як розповіла пані Чорновіл «Детектор медіа», їй інкримінували статтю 173 - дрібне хуліганство (за цим обвинуваченням покарання могло становити штраф або 15 діб адміністративного арешту). Обвинувачення базувалось на адміністративних протоколах, складених правоохоронцями.

 

«Під час засідання суддя запитав мене про мотиви моїх дій. Я заперечила  те, що є правопорушення, оскільки стаття 173 передбачає нецензурну лайку, аморальну поведінку або інші дії. У цьому випадку я нічого подібного не вбачаю. Я вела себе чемно з представниками охорони порядку. А якщо почнуть судити за написи на асфальті, то і дітей, які пишуть крейдою, можна буде притягнути до відповідальності», - зазначила Тетяна Чорновіл.

 

До того ж, за її словами, громадяни України мають право на протести, самовираження та свободу слова. «Яким чином зараз журналістам достукатись до Януковича, якщо немає прес-конференцій і якщо навіть на найбільш скандальні журналістські розслідування Віктор Федорович не реагує і йому навіть не можна поставити запитання? Мені здалося, що цей спосіб є найбільш доступним, щоб достукатись до Януковича. Тому що ту дорогу, на якій я написала, він вважає своєю приватною власністю. Тому що на її реконструкцію були виділені великі кошти у той час, коли він був при владі. Влада тисне настільки, наскільки їй дозволяє громадськість. Якби громадськість виходила хоча б на невеличкі акції протесту, то не було б таких кроків, які ламають економіку та національну гідність», - переконана Тетяна Чорновіл.

 

Нагадаємо, Тетяна Чорновіл балатуватиметься до Верховної Ради від об'єднаної опозиції за 120-м округом у Львівській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11630
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТТТТТТТ
4256 дн. тому
Дикари...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду