Литвин підпише мовний закон

31 Липня 2012
6162
31 Липня 2012
15:07

Литвин підпише мовний закон

6162
Каже, що зобов'язаний, оскільки згідно з Конституцією і регламентом його пропозиції були відхилені
Литвин підпише мовний закон

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що буде змушений підписати мовний закон. Про це він заявив сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції після ХІІ з'їзду Народної партії, повідомляє УНІАН.

 

Спікер зауважив, що змушений буде це зробити, оскільки згідно з Конституцією України та Регламентом ВР, його поправки до мовного закону були відхилені. «Якщо брати Конституцію та Регламент, у голови Верховної Ради тільки зобов'язання є, а прав жодних немає», - сказав пан Литвин.

 

Він наголосив, що фактично шлях для підписання закону відкрив розгляд 4 проектів постанов, якими пропонувалося відхилити мовний закон, однак це не було підтримано.

 

Володимир Литвин висловив жаль, що ніхто з депутатів не прочитав його поправки до мовного закону. «Якщо жодна пропозиція спікера не прийнята, то він негайно зобов'язаний підписати поданий йому на підпис закон», - сказав він. При цьому спікер додав, що закон буде підписаний найближчим часом.

 

Напередодні, 30 липня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що у Володимира Литвина не залишилося юридичних підстав для відмови у підписанні мовного закону, адже ВР на позачерговому засіданні 30 липня відхилила поправки спікера до мовного законопроекту. Також 30 липня Верховна Рада відмовилася задовольнити заяву голови Верховної Ради Володимира Литвина про звільнення з посади спікера парламенту, яку він написав 4 липня на знак протесту проти ухвалення Верховною Радою мовного закону.

 

Закон про засади державної мовної політики було ухвалено 3 липня в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин. Крім того голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. При цьому фракція Литвина повним складом проголосувала за мовний законопроект.

 

Володимир Литвин через свого прес-секретаря заявляв, що підписання головою Верховної Ради закону про засади державної мовної політики можливе лише за умов чіткого дотримання норм регламенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6162
Читайте також
08.08.2012 12:30
Євген Солонина, «Радіо свобода»
17 574
08.08.2012 09:20
Сергій Таран, «Українська правда»
17 735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду