Прокуратура скасувала кримінальну справу проти Княжицького

27 Липня 2012
7735
27 Липня 2012
16:08

Прокуратура скасувала кримінальну справу проти Княжицького

7735
Податківці порушили кримінальну справу без належної перевірки та без достатніх підстав
Прокуратура скасувала кримінальну справу проти Княжицького

Прокуратура міста Києва скасувала постанову податківців про порушення кримінальної справи щодо генерального директора каналу ТВі Миколи Княжицького. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

За вказівкою генерального прокурора Віктора Пшонки, на виконання доручення президента України Віктора Януковича, 20 липня було розпочато перевірку законності порушення та розслідування кримінальної справи стосовно керівництва телеканалу ТВі. Проведення перевірки доручили заступникам генерального прокурора Євгену Блажівському та Віктору Войцишену, йдеться в повідомленні.

 

За результатами перевірки прийнято відповідні процесуальні рішення. «Зокрема, як відомо, 3 липня поточного року податкова міліція порушила кримінальну справу стосовно Миколи Княжицького. В рамках перевірки Генеральна прокуратура з'ясувала, що зазначена кримінальна справа стосовно особи податківцями була порушена без належної перевірки та без достатніх на це підстав. Відповідно, прокуратурою м. Києва винесено постанову про скасування постанови про порушення кримінальної справи відносно Миколи Княжицького», - повідомила керівник прес-служби Генеральної прокуратури Маргарита Велькова.

 

Сам Микола Княжицький поки нічого не коментує, оскільки постанови не бачив, написав він у Facebook.

 

Про порушення кримінальної справи проти Княжицького стало відомо 12 липня, коли податкова прийшла на канал вилучати документи. Податкові міліціонери звинувачують Миколу Княжицького в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ.

 

19 липня юристи Миколи Княжицького подали скаргу прокурору міста Києва Анатолію Мельнику на постанову слідчих податкової міліції про порушення кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7735
Читайте також
19.08.2012 14:08
Данило Гетманцев, «Дзеркало тижня. Україна»
22 874
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4290 дн. тому
Жоден "податківець"- не постраждав !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду