Податкова попри мораторій перевіряє луцьку ТРК «Аверс» (ДОКУМЕНТ)

26 Липня 2012
11069
26 Липня 2012
17:40

Податкова попри мораторій перевіряє луцьку ТРК «Аверс» (ДОКУМЕНТ)

11069
Луцькі податківці нічого не чули про мораторій
Податкова попри мораторій перевіряє луцьку ТРК «Аверс» (ДОКУМЕНТ)

У луцьку телерадіокомпанію «Аверс» прийшла позапланова податкова перевірка. Про це «Детектор медіа» повідомила шеф-редактор компанії Наталія Московка.

 

«На зауваження про існуючий мораторій податківці відповіли, що вперше про це чують», - повідомила шеф-редактор.

 

24 липня директору ТРК «Аверс» було вручено направлення на позапланову перевірку тривалістю п'ять робочих днів. Мета перевірки - дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, зазначено в направленні, копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

26 липня податківці почали перевірку.

 

 


 

 

Телерадіокомпанію перевіряють на підставі п. 75.1 ст. 75 (органи державної податкової служби мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки), пп 78.1.2, п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України (платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом) та наказу Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби.

 

Президент корпорації «Аверс» Олег Величко каже, що компанія вчасно подала податкову декларацію, а перевірка стосується періоду 2010-2011 років - давнього спору з податковою з приводу дозволів на використання радіочастотного ресурсу.

 

«Ми не могли зареєструвати податкову звітність, тому що в нас на руках не було дозволів УДЦР (2 лютого УДЦР нам видав ці дозволи). Податкова провела перевірку і призначила нам штрафні санкції. Ми їх оскаржуємо - справа зараз в апеляційній інстанції, рішення ще не набрало законної сили. Тепер податкова прийшла до нас знову із тим самим питанням. Для нас нічого нового ця перевірка не відкриє», - розповів Олег Величко.

 

Керівника «Аверсу» дивує, що перевірка з питань, що зараз оскаржують ся в суді, відбувається перед виборами і що луцькі податківці нічого не чули про мораторій, який було оголошено.

 

«Детектор медіа» звернулася із запитом до прес-служби ДПС України та очікує на відповідь.

 

ТРК «Аверс» працює в ефірі з 1992 року та має статус регіональної телекомпанії. Ефірне мовлення ведеться в чотирьох найбільших містах Волинської області.

 

9 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року. Згідно з нею Державній податковій адміністрації України на період виборів рекомендовано відмінити графіки перевірок ЗМІ.

 

Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про зупинення перевірок ЗМІ починаючи з другого кварталу 2012 року. У червні податкова продовжила мораторій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду